Balkonada

Élénk színpompa az erkélyen

A balkonnövényekkel a természet minden színét a teraszra varázsolhatjuk. Az olcsó egynyári virágok színgazdagsága a legnagyobb, nem ritkán egész nyáron virágoznak. Élénk virág színűk gyakran díszes levelekkel, felfelé kúszó vagy lefelé csüngő hajtásokkal társul. Tavasszal a repertoárt a hagymás és gumós növények tarka pompája egészíti ki. A hatalmas kínálat ellenére a balkonnövények toplistája élén továbbra is a muskátli, a petúnia, a nebáncsvirág, az árvácska, a fukszia és a begónia áll. Az azonos fény és vízigényű virágok egymás mellé ültetésével hatásos kompozíciókat alakíthatunk ki.

 

 Pintér Márta13

 

pintér márta8

 

Pintér Márta,  a Burjánzó balkonok és kertek oszlopos tagja rendszeresen elkápráztat bennünket budai erkélyének fotóival. A minden évszakban színpompás erkély irigylésre méltó kilátással rendelkezik. A felkelő és lemenő nap csodálatos fényjátéka minden évszakban megkapó. 

 

pintér márta28

 

pintér márta21

 

pintér márta29

 

A felkelő nap sugarai a balkonnövényekből a függönyre csodás árnyjátékot vetítenek.

 

Pintér Márta26

 

 

Pintér Márta27

 

A terasz már áprilisban is igazi oázis.

 

pintér márta9 másolata

 

Pintér Márta1

 

pintér márta10

 

Pintér Márta11 másolata

 

Pintér Márta12

 

pintér Márta15

 

“A virágok fölött az ablakpárkányon kihajtottak a kis fehér ládákban az áttelelt fűszernövények: citromfű, snidling, oregano, zsálya, lestyán, petrezselyem, stb. Örülök, hogy nem ártott nekik a fagy. 3 éve magról ültettem, azóta részben elszórják a magjukat, mint a snidling, kapor vagy a petrezselyem, részben évelők, mint a zsálya, oregano, lestyán, citromfű, tárkony. A tárkony nagy cserépben van, külön, mert azt gyakrabban kell öntözni.. Petrezselyemből és zsályából is van még egy nagy tállal. Nincs velük semmi gond, áttelelnek a mínusz sok fokban is takarás nélkül. Idén kissé korán, már most kezd virágozni a zsálya.”

 

Pintér Márta16

 

pintér márta17

 

“Ezt a képet azért osztom meg, hogy ti is mosolyoghassatok lustaságom eredményén. Ebben a 40 cm átmérőjű keménycserép-tálban alacsony növésű, sokszínű sarkantyúkákat akartam nevelni. Márciusban ültettem el a magokat, gondolván, hogy ezt aztán megjegyzem, nem teszek rá feliratot. Mivel sokáig nem keltek ki, szépen elfelejtettem őket és egy hete beültettem a tágas cserepet muskátlival, petúniával. És tessék: mára kikelt az összes mag! Most aztán törhetem a fejem, mit csinálok velük! “

pintér márta7

 

“Az erkély nem szélvédett, telibe kapunk minden vihart, de sokszor gyönyörű látvány, ahogy tornyosulnak és lezúdulnak a súlyos felhők. Néhányszor még le is kellett kapkodnunk a ládákat a korlátról és letenni a kőre, – de hát valamit valamiért, igaz?”

 

Pintér márta22

 

Pintér Márta23

 

Pintér Márta24

 

pintér Márta25

 

Nagyon köszönjük a csodálatos fotókat és kommentárokat Márta!

 

Szeretnél támogatni, hogy hasonló cikkeket írjak? Kérlek szavazz rám, Nagy Jucóra Az Év Anyavállalata versenyben. 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!