Balkonada

Pénz ajándékozás kreatívan

Örök dilemma a ballagások, diplomaosztók idején: mi legyen az ajándék. A fiataloknak többnyire konkrét elképzelésük van, hogy mit szeretnének. Bár nagyon ellenzem a pénz ajándékozást, mégis azt mondom, ha nem neveznek meg konkrét ajándék tárgyat, amit szeretnének, akkor a pénz a legjobb ajándék. Hiába is próbáljuk kitalálni az ízlésüket vagy, hogy épp melyik legújabb kütyüre fáj a foguk, könnyen melléfoghatunk. A pénz univerzális ajándék, fiúk, lányok egyaránt örülnek neki. Biztos van valami dédelgetett vágyuk, aminek megszerzéséhez, megvalósításához az átadott pénz hozzásegíti őket. Így biztos nem kell egy elégedetlen és durcás tinivel szemben állnunk. Ha már nem kellett az ajándékok utáni rohangálással tölteni az időt, legalább a csomagolásra, az átadás módjára szenteljünk egy kis figyelmet. A hagyományos borítékos és a pár éve elterjedt pénzcsokor megoldás helyett válasszunk valami kreatívabb átadási módot. A természetesség híve vagyok, ezért virágok és pénz egy csokorba kötését nem javaslom, sőt kimondom: egyszerűen ízléstelennek tartom.  Mi lehet hát akkor a megoldás? Például egy pénzesős esernyő.

 

pénz2 

Ha minden áron ragaszkodsz a pénzcsokorhoz, akkor olyan csokrot javaslok, amiben nincsenek élő virágok. A vágott virágok fenséges szépségét kár lenne elrontani a koszos pénz látványával.

 

pénz8

 

pénz20

 

pénz19

 

Jó megoldás, ha a pénz valamilyen maradandó tárgyba kerül bele, mint pl. feliratos bögre, söröskancsó, stb. 

 

pénz11

pénz12

 

pénz9

 

pénz17

 

pénz6

 

Egy plüss állat is jó szolgálatot tehet (ezt sem a virágcsokorba kötve!). A figura zsebébe, kötényébe vagy a nyakába akasztott szütyőbe rejthetjük a bankókat. 

 

pénz13 

 Igazi ballagási ajándék egy kis tarisznya vagy batyu hamuban sült pogácsa helyett pénzzel tömve.

 

pénz7

 

 

pénz5 

Hagyományos torta helyett készülhet pénztorta is.

 

pénz15

 

pénz16

 

pénz14

 

pénz18

 

Bonbonos dobozba a becsomagolt csoki mellé vagy akár helyére is csempészhetjük a papírpénzt.

 

pénz4

 

pénz3

 

Akár origami technikával is hajtogathatsz figurákat a papírpénzből.

 

pénz21

 

pémz1

 

A hajtogatott bankjegyek egy kis fantáziával tovább cifrázhatók. 

 

pénz

 

 

pénz10

 

 

Egy kis pénzzel kitömött ékszer doboz, pénzes ládika vagy kulcsos, nyitható persely is kedves ajándék. De akár felfújt lufiba is rejthetjük a “zöldhasuakat”.

Bármelyik változat választásánál egyre kell figyelni: a bankjegyeket ne ragasszuk össze, mert szétszedésnél elszakadhatnak, ami igen bosszantó tud lenni.  

A pénzajándék nem helyettesíti a virágokat, legalább egy szál virágot is ajándékozzunk még a fiúk részére is. Szemezgess a Gyönyörű ballagási csokrok  között.

 

A képek forrását ide kattintva a Pinteresten találod.

https://www.pinterest.com/viragutazo/p%C3%A9nz-csokor-money-bouquett/

Szeretnél támogatni, hogy hasonló cikkeket írjak? Kérlek szavazz rám, Nagy Jucóra Az Év Anyavállalata versenyben. 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!