Balkonada

Lenyűgöző ballagási virágcsokrok

Szinte nincs is olyan család, amelyikben ne lenne legalább egy idén ballagó diák. A ballagás egy ifjú életében nagy mérföldkő, érdemes tehát méltóképpen megünnepelni és emlékezetessé tenni. Minden ünnepünknek bearanyozói a virágok, a ballagás fényét is emelik a tantermek díszítésére használt és a ballagók, valamint a tanárok részére ajándékozott virágok. Ballagásra bármilyen típusú virág vagy virágcsokor vihető. Akár egy szál, szépen feldíszített virág is megteszi, de a igazán szépen a csokrok mutatnak a ballagók kezében. Praktikussági szempontokat figyelembe véve inkább a hosszúkás formájú csokrok javasolhatók, mint a kerekek. A hosszúkás csokrot a diák a karjára tudja fektetni, kényelmesebben tud vele menetelni. Merjünk bevállalósak lenni. Csokor helyett nagyon jó alternatíva lehet a napjainkban oly divatos a ballagási ruhadíszek, virágtáskák, csukló- és kardíszek ajándékozása. 

 

ballagás10

A ballagási virág egyszeregy örök érvényű szabályai az idén is igazak. A virágválaszték csodálatos és a virágüzletek is felkészültek, hogy minden ballagás különleges és emlékezetes legyen.  A ballagási csokor a természetességről, a virágokról szóljon. Abban nincs helye pénznek, plüssállatnak, stb.  A pénzt is lehet kreatívan ajándékozni, de ne keverjük az élővirágokhoz. 

Virágcsokor lányoknak

Lányok részére választhatunk akár hamvas, akár színes virágokat. A fiatalos lendületet a csokorba helyezett különböző habitusú virágok szimbolizálják. A romantika a színekkel, a tollakkal vagy csipkével is kifejezhető. Az élénk és a világos színek a fiatalság kifejezői. Kitűnő választás a halvány vagy púderszínű rózsa, a szarkaláb, a csokros rózsa, az inkaliliom is. 

 

ballagás

 

ballagás9

 

ballagás11

 

ballagás1

 

ballagás2

 

ballagás3

 

ballagás14

 

Virágcsokor fiúknak 

Fiúk, jaj bocsánat, fiatal férfiak részére inkább férfias színeket válasszunk, fehéret, zöldet, kéket vagy a vidáman színek közül a sárgát, a narancsot. Fiús csokorban mindenképp kerülendő a rózsaszín és a sok piros virág, de ezentúl szinte minden szín használható. Jó ötlet lehet például a kedvenc csapatának a színeiből összeállított kompozíció is. A trópusi virágok egyedi karakterformája önmagában is szépen mutat, de egy kis zöld növénnyel, ballagási szalaggal kiegészítve még dekoratívabb lesz. Mindenképp rusztikus, férfiasságot, erőt szimbolizáló virágokat ajánlok. Jó választás a protea, a  papagájvirág (strelitzia), a flamingó, a sötét kálák, a napraforgó, a zöld orchidea, a sárga és zöld rózsa, hortenzia, az írisz, a gerbera, a fehér szegfű, a kardvirág, a búzavirág, a különböző termések és bogyók vagy akár a szerencse bambusz.  

Ide kattintva megtudhatod, hogy miért érdemes már az ovis fiúknak is virágcsokrot ajándékozni. 

 

ballagás12

 

ballagás8

 

ballagás4

 

ballagás5

 

ballagás6

 

ballagás7

 

ballagás13

 

ballagás15

 

ballagás16

 

ballagás

Viragposta.hu

 

A sorban állásokat, várakozásokat elkerülendő érdemes már ezen a héten megrendelni a ballagási virágokat. Most a virágkötőknek is több idejük van arra, hogy együtt megbeszéljétek a kinek és milyen virágcsokrot ajándékozz. Legkényelmesebb megoldás, ha interneten keresztül, virágküldő szolgálatnál rendeled meg a ballagás elmaradhatatlan kellékeit.  Már csak annyi dolgod maradt, hogy ne feledd betartani a virágátadás szabályait.

A képek forrását ide kattintva a Pinteresten találod.

 

Szeretnél támogatni, hogy hasonló cikkeket írjak? Kérlek szavazz rám, Nagy Jucóra Az Év Anyavállalata versenyben. 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz! 

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!