Balkonada

Sziám virágzó kincsei – Tavaszi orchidea kiállítás

Még alig tudtuk feldolgozni a Gardenexpo Ochidea Ünnepén látottakat, már is itt az újabb kiállítás. Megszokhattuk, ha megjön a jó idő és mindenki a szabadba vágyik a természet szépségeinek felfedezésére, akkor  Magyar Orchidea Társaság előrukkol tavaszi kiállításával, hogy elröpítsen bennünket egy fantasztikus távoli álomvilágba. 

 

246-070429
 
 
A Sziám virágzó kincsei címet viselő kiállítás egy újabb orchidea termelő országba, Thaiföld dzsungeleibe kalauzolja el az érdeklődőket április 17-19. között. A helyszín ezúttal is a már jól bevált Magyar Mezőgazdasági Múzeum a Vajdahunyadvárban.
 
 

orchideaplakat201501

 
Thaiföld az egykori nevén Sziám kedvelt turista célpont, sokan töltik ott a legsötétebb téli heteket, élvezve Bangkok ezerszínű nyüzsgését, vagy a tengerpartok csodálatos környezetét. Azt kevesen tudják, hogy Észak-Thaiföld az egyik leggazdagabb orchidea lelőhely, itt még nem ritkaság a fákról csüngő sárga, fehér, rózsaszín Dendrobium, vagy a kicsi, egzotikus virágú Bulbophyllum. A kertészetek káprázatos színekben tündöklő Vandákat kínálnak az arra járó turistáknak.
 
Thaiföld a nyári monszun-övezetben fekszik, ami azt jelenti, hogy május és október között bőséges, szakadó eső öntözi a növényeket, akár naponta többször is. Novemberben változik az időjárás, elmaradnak a nagy esők, kezdődik a száraz évszak. Az erdők lombjai lehullnak, a fákon élő orchideák teljes napfényben fürdenek. Január-februárban virágba borulnak az orchideák, ami a következő esős évszak beköszöntéig tart.
 
  
dendrobium-drifithianum-1994
 
 
 
165-060859
 
 
A  kiállítás amellett, hogy feledhetetlen látványt nyújt, az otthoni orchidea tartás rejtelmeibe is bevezet. Neves szakemberek előadásában ismerhetjük meg az egyes fajok jellemzőit, igényeit. Idén is megvásárolhatóak lesznek a hazai és külföldi kertészetek szebbnél szebb orchideái, amelyekkel becsempészhetünk egy parányi trópust a lakásunkba.
 
dendrobium-thyrsiflorum-1885
 
 
87-214617
 
 
paphdelrosi54
 
 
Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Időpont: 2015. április 17-19.
 
Nyitva tartás: minden nap 10-től 18 óráig
 
Jegyárak:
Felnőtt jegy:                                  1.900 Ft
Nyugdíjas/gyermek jegy:            1.400 Ft
Családi jegy:                                  5.200 Ft (Két felnőtt és 2-3 gyermek)
Csoportos jegy (15 fő felett):      1.400 Ft
Pénteken a nyugdíjasok és buszos csoportok kedvezményesen, 1.200 Ft/fő áron tekinthetik meg a kiállítást.
 
További információ:
www.orchideatarsasag.hu
 
 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz! 

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!