Balkonada

Fekete-fehér elegancia a balkonon

Akárcsak az otthon többi része, a balkon is mindenkinek mást jelent. Van, aki a nyugalmat, kiegyensúlyozottságot keresi és ehhez választja a visszafogottabb színeket. Van, aki állandóan a vidámságra, a pezsgésre vágyik, ezért a harsányabb, fiatalosabb színek mellé teszi le voksát. Az örök klasszikus, a fekete-fehér színpárosítás a balkonon is univerzális. A világos és a sötét, a nappal és az éjszaka ellentétét és egységét szimbolizáló színek váltakozásával izgalmas teret alakíthatunk ki. A kiegészítők színének, formájának megválasztásával egy fekete-fehér balkon egyaránt lehet vidám és hűvös, bohém és retro, modern és klasszikus. A fekete-fehér kombináció nagyon alkalmazkodó, bármilyen színhez, hangulathoz, stílushoz illik. A vidám színeket még játékosabbá teszi, a hideg, nyugodt hangulat pedig még hűvösebbé válik általa. Egyetlen dologra érdemes figyelni. Ha a két színt egyenlő arányban használjuk, akkor az összkép vibráló lesz. Érdemes az egyik színt dominánsnak választani és a másikból kevesebbet alkalmazni. Egy fekete-fehér erkély otthonosságához nem hiányozhatnak a növények sem. Az ellentétek harmóniájában különösen jól érvényesül az örökzöldek üde színe. 

 

fekete1

 

fekete2

 

fekete3

 

 

fekete5

 

fekete4

 

fekete6

 

fekete7

 

fekete8

 

fekete9

 

fekete10

 

fekete11

 

fekete12

 

fekete13

 

fekete14

 

fekete15

 

fekete16

 

 

fekete17

 

fekete18

 

fekete19

 

fekete20

 

fekete21

 

fekete22

 

fekete23

 

fekete24

 

fekete25

 

Garden15_114

 

Míg a bejegyzést írtam és a képeket válogattam, én teljesen beleestem ebbe az izgalmasan kombinálható párosba.  Neked melyik lett a kedvenced?

Nem igazán jön be a fekete-fehér? Ajánlom szeretettel a kék balkonos válogatásomat.

 

A képek forrását ide kattintva a Pinteresten találod.

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz! 

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anna Kele says:

    A balkon a kert városi helyettesítője!Nincs lehetőség nagy térfelületekre, de mégis azt érezzük egy szép balkonon mintha saját kertünkben üldögélnénk növényeink között, otthonosan. Sajnos a jó levegő a városokban nem biztosított. A szomszéd házak közelsége és a szomszédok kíváncsisága pedig az intim szféránkat zavarja. A balkonra telepített növények kiválasztása is fontos szempont. Célszerű örökzöldeket és a kevés vizet igénylőket választani. Az árnyékolás megoldásán is lehetne még javítani. A balkon, illetve a hozzá tartozó lakás biztonsága szintén fontos szempont.

  2. Nagy Jucó says:

    Köszönöm Anna a hozzászólást. Így igaz, ahogy írtad. Ennek ellenére nagyon sok üres, lomtárként használt balkont látunk. :(. Remélem sikerül ezen egy kicsit változtatni. Én már gyakran látom a pozitív jeleket. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!