Balkonada

Kék balkonok a nyugalomért

A színek nagyon fontos szerepet töltenek be minden napjainkban. Mindenkinek megvannak a saját kedvencei és azok, amelyeket nem kedvel. A színek meghatározzák a közérzetünket és hangulatunkat, de gyakran a fordítottja is igaz. Főleg a nőkre igaz, hogy a felvett ruhák színét többnyire a hangulatuk befolyásolja. Ruhával egyszerű az eset annak színét nap, mint nap cserélhetjük. Egy balkon színének kiválasztásakor viszont minimum egy évre döntünk. Most azoknak szeretnék ötletekkel segíteni, akik a kék színt preferálják. És miért a kék színnel kezdem a sort? Betegségből lábadozva, egy esős napon, amikor legszívesebben már a napsütésben kertészkednék, egyszerűen kék hangulatom van.

 

kék32

 

kék6

 

kék7

 

kék9

 

kék10

 

kék29

 

kék30

 

kék31

 

A kék az alapszínek közé tartozik. Ellentéte a sárga, amivel összekeverve alapul ki zöld szín. A kék szín jelképes jelentése: bölcsesség, intelligencia, hallhatatlanság, végtelenség, mélység, átszellemültség, sejtelmesség. A kék szín megnyugtatja a szívdobogást, mérsékli a légzési ritmust, nyugtatólag hat, szellemi tevékenységre és koncentrálásra késztet. 

 

kék33

 

kék11

 

kék13

 

kék15

 

kék18

 

kék16

 

kék17

 

 

kék19

 

A kéket sokan túl hidegnek tartják. Szomorúsággal, depresszióval i is összekapcsolják, elég csak az angol “I feel blue” kifejezésre gondolni. Ennek ellenére a kék nyugtatólag hat minden  izgalmi állapotban.  

 

kék34

 

kék20

 

kék21

 

kék22

 

kék25

 

kék24

 

kék26

 

kék23

  

A kék a béke és nyugalom érzetét kelti, ezért nagyon jól illik olyan helyiségbe, ahol relaxálnak, így a balkonra is. A kék tágítja a teret, használatával a kis terek nagyobbnak tűnnek.

 

kék1

   

kék2

  

kék3

 

kék8

 

 kék27

kék28

 

Hogy tetszettek? El tudnád képzelni valamelyiket?

A képet forrásáért és további balkon ötletekért keresd fel a Balkonada Pinterest oldalt.

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!