Balkonada

Ingyenes kerttervező programok

Nyugalmas téli estéken, amikor a tavasz első hírnökei is csak a védett, napos kertekben mutatkoznak, kitűnő foglalatosság a kerttervezés. A már több éves kerteknél is mindig van mit alakítani. Veteményes kertnél meg kell tervezni a növények helyét, a vetésforgót. A díszkertekben mindig akad valami cserje vagy évelő, amit pótolni kell. Nem beszélve arról, hogy minden évben ki kell próbálni néhány új egynyárit. Az új telepítésű kerteknél a siker alapkövetelménye a tervezés. A hagyományos kockás papíros, ceruzás tervezgetés már a múlté. Több nagy tudású,  ingyenes kert- és balkontervező program is található az interneten, ezekből ajánlok párat.     

 

garden-250955_1280

 

Virtual Garden 3D Free

A Virtual Garden ingyenes kerttervezőjével két és háromdimenziós kerteket tervezhetünk. A számítógépre telepítendő szoftverben három mintakertet is találunk. A mintakerteket is kiegészíthetjük vagy átalakíthatjuk. Lehetőség van arra is, hogy egy üres kertet rendezzünk be növényekkel és kiegészítőkkel (asztal, pad, pergola stb.). A 3D ikonra kattintva megtekinthetjük kertünket a térben és sétát tehetünk a növények közt. A magyar nyelven is használható programban a növényekről is részletes információt olvashatunk.

 A program innen magyar nyelven is letölthető:

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/virtual-garden-3d-free-XN11.html

 

virtual

 

My Garden Gardena

A Gardena online, magyar nyelven is elérhető öntözőrendszer tervező programja a kert tervezésének és rajzolásának könnyű és kreatív módját kínálja. A My Garden egy rendkívül egyszerű, kreatív alkalmazás, amiben a számítógépre való letöltés nélkül megrajzolhatjuk és megtervezhetjük a kertet. Több előre megszerkesztett sablon kertet tartalmaz, amiket kiindulópontként használhatunk. A kerteket duplikálhatjuk is és újraszerkesztéssel több változatot is készíthetünk a kertből, amiket összevetve könnyebben dönthet a családi kupaktanács. Az öntöző rendszer tervezéshez bevásárló lista is társítható, ami igen csak megkönnyíti a beszerzést.

A My Garden elérhetősége:

http://www.gardena.com/hu/garden-life/my-garden/

 

woman-213726_1280

 

Garden Planner online

A Garden Planner minta sablonjai között terasz berendezés tervezőt is találunk. A berendezési tárgyak mellett a fontosabb növényeket is megtaláljuk a tervezőben. Magyar változatot nem találtam a programból.

 

gardenplanner

 

Garden Palnner online változatának elérhetősége:

http://www.smallblueprinter.com/garden/planner.html

 

Garden Planner letölthető

Garden Plannernek letölthető változata is van, ami 15 napig ingyenesen kipróbálható.

A 15 napos próba változat innen tölthető el:

http://www.smallblueprinter.com/garden/trial/

 

3D Landscape

A programmal 3D-ben, angol nyelven tervezhetjük meg  a kertünket. Az új kertünkbe a programmmal a fák, bokrok mellett úszómedencét vagy akár golf pályát is beleálmodhatunk.

Az ingyenes program  letölthetősége: 

http://3d-landscape-for-everyone.en.softonic.com/

 

Kitchen Garden Planner

Az ingyenes veteményeskert tervező programmal a konyhakertünket tervezhetjük meg a legnagyobb alapossággal. Itt is találunk előre megtervezett kerteket. A programban – igaz csak angol nyelven – a fontosabb zöldségfélék és fűszernövények gondozási, növekedési információi is megtalálhatók. 

Az ingyen letölthető program elérhetősége: 

http://www.gardeners.com/how-to/kitchen-garden-planner/kgp_home.html

 

lettuce-540217_1280

 

Smart Gardener

Profi konyhakert tervező, ami ingyenes ugyan, de regisztrációhoz kötött a használata. Először a kert adottságait kell megadnunk, pl. a tájolás, éghajlat, talajviszonyok, ágyás méretek. A kiválasztott növényekhez a program automatikusan megadja, a helyigényüket és a kiválasztott  növényekből összeállítja a legjobb növénytársulásokat forgó vetésben. A kész kerttervhez megnézhetjük és kinyomtathatjuk az éppen aktuális teendőket, sőt a vetőmagokat is megrendelhetjük a kertünkhöz.

Az ingyenes online program elérhetősége:

http://www.smartgardener.com/

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

Álomkert saját kezűleg

Milyen örökzöld kerüljön a kertbe?

✿ Vadregényes kert a lakótelepen

Kezdő kertészkedők tízparancsolata

Bioszemléletű kertészkedés a kiskertben

Burjánzó kert megújítása

Így fogj hozzá a kertészkedéshez

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!