Balkonada

Feng Shui és a karácsony

A színek emberi életre gyakorolt hatását már régóta ismerik. Bizonyított tény, hogy a színek befolyásolják fizikai, érzelmi és lelki állapotunkat. A természetes gyógymódok kedvelői körében is egyre népszerűbb a színterápia. A több, mint ötezer éves térrendezési tudomány, a feng shui is kiemelt szerepet tulajdonít a színeknek. A zöld a nyugalom és a harmónia színe, a vörös színnek pedig agresszió növelő hatása is van. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a vörös nem használható. Sok zöld alkalmazásával a vörös szín feszültsége csillapítható, a fehér és a szürke pedig tovább árnyalhatja a helyzetet. A jól megválasztott, összeillő színek harmonikus összhatást keltenek. Nem mindegy azonban, hogy milyen környezetbe helyezzük el a karácsonyfát. Más stílusú és szín összeállítású fa illik egy ódon kastélyba, egy régi parasztházba, egy modern, minimál stílusú lakásba és megint más egy rózsaszínű gyermekszobába. A feng shui elveinek követése lehetőséget ad arra is, hogy az élet egyes területeit is erősítsük vagy épp gyengítsük. A karácsonyfa helyének és színének megválasztásával más-más célt érhetünk el.   

 

fa6

 

Hírnév

A lakás déli része a hírnév területe. Színei a piros, a bordó, a sárga és az arany. Az ide helyezett karácsonyfa az újrakezdést, a kitűzött célok elérését, az elismeréseket segíti. Jól illik ide egy hagyományos stílusú karácsonyfa.   
  
 fa5
 

Szerelem, párkapcsolat 

A dél-nyugatra állított piros és aranyszínekben pompázó karácsonyfa a szerelmi életet, a házasságot, a párkapcsolat minőségjavítását hivatott elősegíteni. 
  
fa7
 

Egészség, család 

A lakás keleti részén a kék és világos zöld színű karácsonyfa jó hatással van az egészség megőrzésére, a családtagokkal való kapcsolatok minőségi javítására. 
  
fa8
 

Gazdagság 

Dél-keletre kell állítani a fát, ha gazdagságot szeretnél bevonzani. A feng shuiban gazdagság alatt nem csak az anyagiakat, a pénzt értjük, van ennél egy sokkal fontosabb: a lelki gazdagság. Ennek színei szintén a kék és a zöld. 
 
 

fa11

 

Segítők terület

Az egész éves segítségek, ajándékok megköszönéséhez és a következő évi támogatások és utazások elősegítéséhez a észak-nyugatra helyezett fémszínek, az arany, az ezüst és a fehér segíthetnek.  
  

fa4

 

Alkotókészség, gyerekek

A gyermekekhez való viszony és a kreativitás  javítható a nyugatra helyezett karácsonyfával. A tökéletes hatás érdekében a fa legyen minél színesebb és minél több, a gyerekekkel közösen készített dísz kerüljön rá.
 
 fa9
 
  
Karácsonykor is fontos, hogy azonosulni tudjunk a kialakított élettérrel, visszatükrözze, azt, amit képviselni, üzenni szeretnénk. A színek megválasztása, megfelelő kombinálása nagyban hozzájárul, ahhoz hogy szépnek, harmonikusnak lássuk a környezetet és jól érezzük magunk benne.
 
 
fa10
 
  
Bármilyen színt is válassz, ne feledd az ünnep lényegét. A karácsony nem a csillogásról, a magamutogatásról, a drága ajándékokról, a nagy zabálásokról szól. Egy kis gyermeknek sem drága, a legtrendibb ajándékokra van szüksége. Sokkal inkább igaz szeretetre, odafigyelésre, biztonságra. Arra, hogy érezze a szülők feltétlen szeretetét, átélje a közösen eltöltött órák örömét. Megtapasztalja, hogy ez a nap valóban róla és neki szól. 
 
Nem sikerült dönteni? Nézd meg az idei karácsony trendszíneit! 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!