Balkonada

Burjánzó balkon mustra: December

Ki kell ábrándítsak mindenkit, aki december első harmadában a címet olvasva átverésre vagy arra számított, hogy üres, kopár, esetleg karácsonyi díszbe öltöztetett balkonokat fog látni. Lesz majd olyan bejegyzésem is, de mivel a jó időnek köszönhetően még mindig pompáznak a balkonnövények, javaslom nézzünk szét egy kicsit.

 

Pintér Márta csak a korlátról, az időjárásnak nagyon kitett részről menekítette be a növényeit. A fedett, védett részen még a muskátlik is kint vannak.  

 

Pintér Márta1

 

Pintér Márta4

 

Pintér Márta2

 

 

Pintér Márta5

 

Szinte csoda számba megy, hogy a színváltós petúnia még decemberben is ontja virágait.

 

Pintér Márta8

 

Pintér Márta3

 

A levágott krizantém is újabb virágokat hozott, amik vígan hajlonganak a napjainkban egyre kevesebbet látott napsütésben.

 

Pintér Márta7

 

Pintér Márta6

 

 

Nálam már a muskátlik és a mediterrán származású növények is telelnek, ezért csak az aktuális két kedvencemet mutatom.

 

December_028

 

 

December_030

 

Lipták Ilona még nem vitte be teleltetni a muskátliját

 

lipták1

 

A sarkantyúka is szépen díszít még.

 

lipták

 

A sarkantyúka Sáfiné Simkó Zsuzsannánál is virágzik még. “A férjem hozott be a kertből sarkantyúka virágot és leveleket a salátához! Csoda, hogy még mindig nyílik! Csoda szép ez is! Kóstoltad már? A levelének mustáros-borsos íze van, a virág meg egyszerűen csodás, és a saláta is remekül néz ki! “

 

zsuzsanna

 

 

Tényleg nagyon gusztusos ez a vitamindús, színes saláta. A szürke decemberi napokban egy kis napfényt varázsol az asztalra.

 

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!  

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!