Balkonada

7+1 pompás piros virág az ünnepi hangulathoz

Biztos vagyok benne, hogy ha megkérdezzük az embereket, hogy a karácsonyról melyik színek jutnak eszükbe, legtöbben a zöldet és pirosat válaszolják. A zöld télen a reményt és a hűséget, a piros Krisztus vérét szimbolizálja, ezért is ez a két szín a karácsonyi dekorációk meghatározója. Az ünnep fényét nagyon jól hangsúlyozzák a lakás több pontján elhelyezett cserepes növények. Pirosban pompázó virágokat is találunk szép számmal. Igaz ezek többsége más színekben is megtalálható, sőt van, amiből a piros szín számít ritkábbnak, de az év végi emelkedett hangulathoz a piros színűek illenek leginkább. Ha már advent második vasárnapján a piros angyal szállt le, ideje számba venni a téli időszak legkedveltebb piros virágait.

 

mikulás3-SNOW

 

1. Mikulásvirág

A mikulásvirág az egyik legmutatósabb és legismertebb téli virág. Piros fellevelei csillag alakot formálnak, ezért is kapta a karácsonyi csillag nevet is. Akár 6-8 hétig is díszít, de pár egyszerű trükkel újra virágoztatható.

 

2773-euphorbia-pulcherrima-vanocni-hvezda[1]

 

2. Karácsonyi kaktusz

 A karácsonyi kaktusz onnan kapta a nevét, hogy karácsony tájékán, azaz télen virágzik. Rendkívül hálás növény, kevés gondozást igényel és azt bőséges, akár évi többszöri virágzással hálálja meg.

 

karácsonyi kaktusz5

 

3. Bromélia

Az amarikai kontinens nedves, meleg területeiről származó broméliák élénk zöld leveleinek közepéből emelkedik ki a szép és tartós virágzat. Könnyen tartható, a legsötétebb sarkot kivéve azt sem bánja, ha kevés fény jut neki. 

 

Fűvész_059

 

4. Orchidea

Az orchiedák káprázatos színekben érhetők el. A piros igazi kuriózumnak számít.  

Orchid142_040

 

5. Flamingó virág

Dél-Amerikai trópusi esőerdeiből származó flamingó virág az év bármely szakában  elérhető. Az egzotikus szépség díszítő értékét nem a torzsavirágzata, sokkal inkább a piros, fényes fellevele adja. Szobai körülmények között is egyszerűen tartható, virágoztatható. 

 

flamingó

 

6. Ciklámen

 A ciklámen az egyik legkényesebb, legnehezebben tartható növény. A fűtött szobát nem viseli el és a nem megfelelő öntözéssel hamar kárt tehetünk benne. Hideg, 15-18 fokos, világos helyen tartva, 2-3 naponta alulról öntözve hónapokig virágzik. 

 

ciklámen

 

7. Hibiszkusz 

A hibiszkusz az egyik legkedveltebb mediterrán származású növény. Nagy, tölcsér alakú virága ugyan csak 1-2 napig nyílnak, de szépségük és bő virágzásuk mindenért kárpótol.

 

hibiszkus

 

7+1. Amarillisz

A sorból kicsit kilóg az amarillisz, ami inkább tavaszi, mint téli növény. Mivel évelő  hagymás, megfelelő gondozással akár karácsonyra is virágoztatható. 

 

Keukenhof_207

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!