Balkonada

Virágos programajánlók decemberre

A december az ünnepvárás, a készülődés hónapja. A természet lecsendesült, a kinti növényeket beköltöztettük a balkonról. Túl vagyunk az első adventi gyertya gyújtáson, megnyíltak a karácsonyi vásárok. Minden nagyobb teret betölt a fahéj, a narancs, a forralt bor és sült kolbász illat. Be kell látni ez nem épp a virágos programok szezonja.  Azért sikerült párat találni, amit szívből ajánlok.  

 

1. Flora Kecel – Kecel, 2014. december 5-7

Kecelen december első hetében XXVIII. alkalommal rendezik meg a Flora Virágfesztivált. A három napos rendezvényen a Városi Sportcsarnokot öltöztetik fel káprázatos virágdíszekkel, aminek az idei mottója : “A kert”. A virágpromenáddal egy időben Országos Fazekas Kiállítást is rendeznek. 

 

flora kecel

 

A rendezvény helyszíne:     6237 Kecel, Szabadság tér 17.
Városi Sportcsarnok, Városi Könyvtár és Művelődési Ház, II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Városi Múzeum épületei és udvara

Virágkiállítás megnyitó:         
2014. december 5. (péntek) 10 óra, Városi Sportcsarnok

Belépőjegyek: Felnőtt 800,- Ft, gyermek 500,- Ft, 6 éves kor alatt ingyenes.

További információk a Flora Kecel hivatalos oldalán találhatók. 

 

flora kecel2

 

2. Karácsony a Kastélyban – Nagytétényi Kastély Múzeum, 2014. november 29 – 2015. január 4

Karácsony a Kastélyban elnevezésű programsorozat több éves hagyománnyal rendelkezik. A kastély termeiben iparművészek által díszített fákat csodálhatunk meg. Családi programok, iparművészeti- és kézműves vásár, szaloncukor-kiállítás és kóstoló várja az érdeklődőket. Szombatonként bábos, játékos előadásokon, közös zenélésen és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek és felnőttek egyaránt. Vasárnaponként bútornyitogató tárlatvezetések és koncertek színesítik a programot.

Helyszín: 1225 Budapest, Kastélypark utca 9-11

Belépő jegyek:  Teljes árú: 1400 Ft, Diák és nyugdíjas: 700 Ft, Családi jegy 2.800 Ft

A részletes program megtekinthető a Nagytétényi Kastély Múzeum honlapján. 

 

Nagytétény_005

 

3. Karácsonyfa kiállítás – Hilton Hotel Budapest – 2014. december  

A Hilton Hotel Budapest belső udvari kerengőjében, A Dominikánus udvarban decemberben jó pár éve már Molnár Judit ötletgazda és további mester virágkötők fenyőfa-díszítési ötletei tekinthetők meg. Az egyedi karácsonyfák díszítésébe most már a cukrászok is beszálltak, különleges habcsók figurákkal adnak ötleteket az otthoni karácsonyfa díszítéshez.  

 

kari20

 

 

kari21

 

 Szerintem mindhárom program kellemes családi kikapcsolódást ígér, jó alkalom az ötlet szerzésre vagy épp a karácsonyi ajándékok begyűjtésére.

 

Köszönet a képekért Szabó Jánosnak!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!