Balkonada

Burjánzó balkon mustra: November vége

Idén az időjárás nagyon kegyes a balkonkertészekhez. Akik folyamatosan figyelték az időjárást és az első hűvösebb éjszakák közeledtével nem vitték be a növényeiket a teleltetési helyükre, azok még most, november második felében is gyönyörködhetnek a muskátlik szépségében. Bár most napfényes novemberi idő van, azért érezhető, hogy közeleg a hideg decemberi tél. Magam is naponta nézem az időjárást, hogy ha jön a fagy, azaz a teleltetés ideje időben bemenekíthessem a mediterrán származású növényeimet. Az sem titok, hogy már egy ideje készen áll az a bejegyzésem, amiben szólok, hogy most már nincs mese, ha nem szeretnénk, hogy megfagyjanak kedvenceink, ideje melegebb helyet találni számukra. Ki is használtam a szép időt, készítettem pár fotót a balkonomon és ugyanezt megtették a Burjánzó balkonok csoport tagjai is.

 

nagy Jucó3

 

Az első kép az egyik szemben lévő balkonról készült, a szegfű és a fehér muskátli pedig saját második emeleti balkonomat díszíti.

 

Nagy Jucó

 

Nagy Jucó2

 

Pintér Márta

“A muskátlik még vígan virágzanak, majd később viszem be őket a lépcsőházba. A tátikáknak és a burjánzó a fűszernövényeknek sem árt a hideg, kint telelnek, a krizantémokkal és a tavaszi hagymásokkal együtt. Az egynyáriak lassanként befejezik, magjaikban élnek tovább.Remélem, jövőre is rengeteg porcsinrózsa és hajnalka lesz. Addig pedig – téli álom, kedves virágaink!”

Pintérmárta5

 

Pintérmárta6

 

Pintérmárta7

 

Sirokai Mária

“Tegnap végre megvarrtam az őszi faleveleket. A koszorú (alap is) és a kosár is az én művem.”

 

sirokaimária5

 

sirokaimária6

 

sirokaimária7

 

Wolf Márta

“A téli szálláshelyre telepítés – talán – utolsó hete.
November 20-án fényképeztem. Úgy gondolom, dec. 1-jén viszem be a leandereket, muskátlikat és az agavet. Mínusz 3 fokig bírja a leander, a muskátlikat és a kaktuszt pedig akár negyed óra alatt is lehet menteni, ha nagyon hirtelen csapna le a tél.
Majd ezután alakítom ki a télies teraszt. Bye-bye ősz!”

 

wolfmárta1

 

wolfmárta2

 

Harkóné Kozma Aranka

“A dáliák idei utolsó virágai”

 

Harkóné Kozma Aranka2

 

Harkóné Kozma Aranka

 

Kardkovács Árpád

“Daturám, van rajta vagy 30 virág. A Bougainvilleak (murvafürt) 70 százaléka már bent van.”

 

kardkovács árpád2

 

kardkovács árpád

 

 Batáriné Orosz Mária

“Szeretettel köszöntök mindenkit,köszönöm ,hogy a csoport tagja lehetek,egy kicsi erkélyem van, néhány fotó a virágaimról.”

 

Batárinéorosz

 

Batárinéoroszmária

 

Batárinéoroszmária3

 

Santa Monika

“Virágok közt vidáman ugrándozó cinkék képen és videón”.

 

Santa Monika

 

 

A Burjánzó balkonok Facebook csoport tagjai nagyon növény és madárbarátok, így nem volt nehéz illusztráló képeket találni. Köszönöm a képeket és gondolatokat! Várunk Téged is egyre növekvő csapatunkba!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!