Balkonada

Advent csak természetesen

Három hét múlva már megnyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorúkon, jelezve, hogy közeledik legnagyobb keresztény ünnepünk a karácsony. A karácsony a szeretet, a békesség örömét hozza a családokba. Már hetekkel előtte lázasan készülődünk, gyűjtjük az ötleteket, csinosítjuk a környezetünket. Izgatottan járjuk a virág- és dekorációs üzleteket, hogy a mindent megvegyünk az önfeledt pillanatok minél meghittebbé tételéhez. A virágkötők már most szorgoskodnak. Ügyes kezük alatt a koszorúalapok, egyszerű növények, gyertyák, színes kiegészítők pillanatok alatt vállnak harmonikus adventi koszorúkká, ajtó- ás asztaldíszekké.

 

Csányi Eszter

Csányi Eszter

 

A virágkötőknek most lehetőségük nyílik arra is, hogy ne csak a virágboltba betérőknek mutassák meg tudásukat, hanem azt szélesebb körben is megvillanthassák a Néprajzi Múzeum Adventi kiállításán 2014. november 21 és 23 között. A kiállított művek egyben a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete (VVVMSZE) által kiírt versenyen is részt vesznek.

 

Berdár Bernadett

Berdár Bernadett

 

Az idei kiállításra “Advent csak természetesen” mottóval várják a virágkötők kreatív alkotásait. A rendezvényen való megjelenésnek nincsenek előfeltételei. A versenyzőnként rendelkezésre álló 2 négyzetméteres területen, előzetes jelentkezés után bárki kiállíthatja a minimum 60 cm átmérőjű adventi koszorúját. Minden technikai megoldás és anyag használat megengedett, de a természetes anyagok többségi használata javasolt. A gyertyáknak a koszorú testen kell elhelyezkedniük, meggyújtásuk tilos.

 

Bien Tibor

Bien Tibor

 

Az alkotásokat a nemzetközi zsűrizési szabályok alapján egy 3 fős bírálóbizottság értékeli. Az eredményhirdetésre 2014. november 21-én 11.00 órakor kerül sor.

 

Kiss Attila

Kiss Attila

 

Nevezni 2014. november 15-ig lehet a VVVMSZE oldaláról letölthető jelentkezési lap kitöltésével.

 

Gaszner Hajnalka

Gaszner Hajnalka

 

A három napos Adventi kiállításról további információk olvashatók a Néprajzi Múzeum honlapján.

 

Kunfalvi Melinda

Kunfalvi Melinda

 

A tavalyi Adventi kiállítás fotói között itt böngészhetsz.

 

Mezőffy Tamás

 

A kiállítás nagyon jó lehetőség mindenkinek, hogy bemutathassa kreativitását, alkotásával ezrek számára elmesélje, mit gondol az adventről, mit jelent számára az ünnepvárás öröme.

 

Köszönet a tavalyi kiállítás csodálatos képekért Szabó Jánosnak!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!