Balkonada

8+1 balkonnövény az őszi színkavalkádhoz

A színes virágládáktól ősszel sem kell elbúcsúzni. A nyári virágözön ugyan nem pótolható, de néhány új növény beszerzésével különleges hangulatot varázsolhatunk az erkélyekre, balkonokra is. Az ősz aranyszínű, rozsdás hangulatát már néhány cserép csoportosan elrendezett növénnyel is visszaadhatjuk.  Az őszi virág kínálat közel sem éri utol a tavaszit, de nincs okunk panaszra. Nézzük a legnépszerűbbeket!

 

1.Árvácska

Mindent elsöprő színkavalkádot érhetünk el különböző színű árvácskák egymás mellé ültetésével. Az önmagukban is színpompás virágok igénytelenek, a balkonokon is áttelelnek. Hidegebb napokon úgy tűnnek, mintha megfagytak volna, az első enyhébb napon aztán felélénkülnek és újra megmutatják szépségüket.

 

Hortus14_451

 

2. Krizantém

A krizantém az egyik legismertebb őszi virágunk. Ragyogó színekben és változatos formákban érhetők el. Évelő fajtái igénytelenek, évről-évre egyre nagyobbak és szebbek lesznek.

 

Október_024

 

3. Varjúháj

A varjúháj igen igénytelen, több színben pompázó növény. Magvetéssel vagy tőosztással is szaporítható, a laza talajt kedveli.

 

Szeptember_014

 

4.Vadszőlő

A vadszőlő igen hálás, igénytelen növény a balkonon is. Érdemes jó nagy méretű edényt választani részére. Gyorsan nő, hamar felkapaszkodik a falra, és ilyenkor már nem szerencsés bolygatni.

 

Október_017

 

5. Díszkáposzta

A díszkáposzta ehető zöldségnövény, az őszi kertekben, balkonokon mégis színes fodros levelei miatt dísznövényt találjuk meg. A hőmérséklet csökkenésével a díszkáposzta egyre színesebbé válik. Csoportosan ültetve a legmutatósabb.

 

díszká

 

6. Örökzöldek

Az örökéletet szimbolizáló örökzöldekkel egész évre biztosíthatjuk a természet közelségét, a természetes színfoltot.

 

Október_044

 

7. Vöröslevelű növények

Üde színfoltunk lehet, ha zöld növények mellé vöröslevelű változatokat is ültetünk. Ezek jellegzetessége, hogy egész évben színesek a leveleiknek, nemcsak az őszi időszakban.  Jó választás például a vöröslevelű juhar.

 

voros-juhar-levele-osszel

 

8. Csarab

A csarab a hanga félék családjába tartozó, évelő növény. Savanyú talajba ültessük. Szereti ha a földje nedves, de a víz ne álljon rajta. Balkonládába ültetve különösen fontos a rendszeres öntözés és tápanyag utánpótlás. A csarabon télire a virágok megszáradnak, de színüket megőrzik, így a virágoknak egész télen örülhetünk. 

 

csarab

 

8+1 Hagymás növények

Ha már úgy is kertészetben jársz az őszi növények beszerzése miatt, mindenképp vegyél tavaszi hagymás növényeket is. Ezek ugyan az idei évben már nem fogják díszíteni a balkonodat, de ha most elülteted őket, tavasszal az első jó idő hatására előbújnak.

 

balkon

 

 

Szívesen megosztanád Te is balkonkertész tapasztalataidat vagy olvasgatnád mások jól bevált trükkjeit? Gyere és csatlakozz hozzánk a Burjánzó balkonok Facebook csoporthoz.

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!