Balkonada

Tanulj velem kertészkedni!

Hobbi kertészként nagyon sok szakirodalmat olvasok, állandóan bújom a könyveket, a szakmai blogokat, hogy a 4 négyzetméteres balkonomból és az oda beszerzett növényekből kihozzam a maximumot. A megszerzett ismereteknek nagy hasznát veszem akkor is, amikor hetente minimum egyszer édesanyámnak segítek a kerti munkákban. Örömest jelentkeztem volna a Városi Kertészek Programra is, de felső korhatárt már túlléptem. Nem csoda, hogy madarat lehetett volna fogatni velem, amikor Garami Márta, a Kertlap.hu szerkesztője felajánlott részemre egy Kiskert tanfolyamra szóló részt vételi lehetőséget.

Hortus14_018

 

 

A Kertlap ismeretterjesztő kertészeti tanfolyamait neves egyetemi oktatók tartják az Oázis Kertészetek támogatásával. Évente több borászati, metszési, virágkötő és gyógynövény tanfolyamatot indítanak, nem egyszer több visszatérő tanulóval. A kiskert tanfolyamból egy tavaszi és egy őszi kurzus is indul más-más tematikával.

 

Szeged14_093

 

A kertészeti alapismereteket oktató kiskert tanfolyam kezdő és gyakorlott kertbarátok részére egyaránt hasznos.  A hat elméleti oktatási alkalom lehetőséget nyújt olyan ismeretek megszerzésére, amiket jövő tavasszal már sikerrel alkalmazhatunk. A tanfolyam befejezése után képesek leszünk szép és bőven termő kert kialakítására,  a kártevők elleni hatékony, bioszemléletű védekezésre, a  háztartásban keletkező zöldhulladék hasznosítására, a megfelelő növényválasztásra-és társításra, a növények szaporítására és helyes gondozására. A képzett előadóktól minden felmerült szakmai kérdésre szakértő választ kaphatunk.

A tanfolyamon közepére tervezett tanulmányúton megismerhetünk néhány különleges növényfajtát is, melyekkel megújíthatjuk a kertünket.

Az őszi tanfolyam tematikája:

Bioszemléletű növényvédelem –  okt. 17.
A kertkialakítás alapjai okt. 24.
Hagyományos kerti gyümölcstermesztés edényben is okt. 31.
Tanulmányút: Örökzöldek nov. 7.
Veteményes kert kicsiben és nagyban nov. 14.
Zöldségkülönlegességek nov. 21.
Komposztálás nov. 28.

A tanfolyam részletes tematikájáért látogass el a Kertlap.hu oldalára.

 

Polovics Erzsébet

Polovics Erzsébet

 

A közel két hónap alatt az erkélyen, balkonon, közösségi kertben, magas ágyásokban, konténerben kertészkedők is sok hasznos információkat szerezhetnek a biozöldségek és gyümölcsök termesztéséhez.

Szeretnéd Te is felkészült kertészként kezdeni a tavaszi munkákat? Tudj meg többet a Kiskert tanfolyamról és jelentkezz ide kattintva!

 

Ugye találkozunk? Ígérem én ott leszek és a képes beszámolók sem maradnak el. De azt ezért nem várja senki, hogy az alkalmanként három órás tananyagot is leírjam!

 

Nagyon köszönöm Garami Mártának és Kiskert csapatának a fantasztikus lehetőséget!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!