Balkonada

Bunda vagy sem? Hajós András lakberendezője az amatőrök között!

Tavasszal, az alig pár hónapos blogomban írtam a budapestiek részére kiírt Balkon Aranya Pályázatról. Teljesen egyetértettem a verseny célkitűzéseivel, kitűnő ötletnek és lehetőségnek tartottam. Bár vallom, hogy nem kell ahhoz semmilyen pályázat, semmilyen központi kezdeményezés, hogy saját kis környezetünket szebbé tegyük, mégis megdobbant a szívem a kiírást olvasva. Még az is megfordult a fejemben, hogy az én kis 4 négyzetméteres balkonommal is pályázok majd. Aztán, ahogy múltak a hónapok és a  Burjánzó balkonok csoportba tömegével érkeztek a csodás balkonok képei rögtön inamba szállt a bátorság. Nem akartam leégni a többiek előtt. Most, hogy a pályázatra beküldött képek felkerültek a Facebookra, látom, hogy bölcs döntést hoztam.  Bár szégyenkezni valóm nem lenne, de semmiképp nem lehetnék dobogós. Kíváncsi vagy a kínálatra? És arra, hogy Hajós András erkélyének berendezője jogosan indult-e a pályázaton vagy bunda van mögötte?  Olvass tovább és minden kiderül!

A pályázatra Erkély, balkon, Ablakpárkány és Körfolyosó, gang kategóriában lehetett indulni. A beküldött 50 pályamű mindegyike nagyon látványos, egytől-egyig dicséretes. Látszik, hogy nagy szeretettel, gondoskodással jöttek létre. Igazi magaslati édenek.

 

balkon1

 

balkon2

 

balkon3

 

balkon4

 

balkon5

 

Szeretném, ha azok az indulók, akik  a Burjánzó balkonon csoportban is ott vannak, minél előrébb végeznének. Bár mind a négyen elég jól állnak a versenyben, egy kis biztatás sosem árt. Kérlek, ha tetszenek ezek a balkonok, akkor szavazz rájuk Balkon Aranya Facebook oldalon!

 

lászló

Harangozó László

 

árpád

Kardkovács Árpád

 

viczai

Viczai Károlyné

 

zsuzsa

Szőcs Lászlóné

 

De mi a helyzet Hajós András lakberendezőjével?

A balkonok közt nézelődve fedeztem fel egy érdekességet. A pályázaton Varga Judit lakberendező is indult. Az a Varga Judit, aki az Otthon a kertben tv műsor keretében berendezte Hajós András erkélyét is. Többekben talán felmerül a bunda gyanú. Hogy kerülhet egy profi lakberendező az amatőrök közé? Jelentem teljesen legálisan, ugyanis a pályázati kiírás nem kötötte ki, hogy csak amatőrök indulhatnak.

A pályázati kiírás idevonatkozó részlete:

“A pályázaton részt vehetnek:

Minden Budapesti lakos, akinek lehetősége van lakókörnyezetében, mások számára is látható helyen növényeket ültetni. Akár erkélyen, akár gangon, de ha csak egy ablakpárkányon is, jól mutat a zöld!”

 

judit

Varga Judit

 

Varga Judit erkélye hasonló stílusú, mint Hajós Andrásé, de kevésbé színpompás. Ennek az erkélynek is fontos eleme a függöny és házilag készített polc is azt sugallja, hogy egy-két jó ötlettel olcsón is lehet szépet alkotni. Egyszerű, letisztult. Szeretni való női báj lengi át. Bár egy kicsivel több növényt is el tudnék képzelni, azért nekem tetszik. Szívesen el kávázgatnék itt, de az idei nyár sok esője utáni takarítást inkább másra bíznám.

Egy dolgot nem értek. Vajon Varga Judit miért pont ezt a fotót küldte be a pályázatra? A saját blogjában csodálatos fotók található a balkonjáról csoda szép virágokkal. Talán egy balkon pályázatra szerencsésebb lett volna a növényeket jobban bemutató fotó.

 

judit1

Varga Judit erkélye Forrás: http://blog.juditu.hu/

 

Érdemes egy kicsit elidőzni a blogon, rengeteg apró, de látványos ötletet találsz és  nemcsak balkon kialakításhoz, hanem egész otthonod szépítéséhez.

Kattints ide Varga Judit blogjának megnézéséhez!

 

Nem szeretnél lemaradni a virágos hírekről? Lájkold a Balkonada Facebook oldalt, hogy minden újdonságról elsőként értesülj!

 

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Judit Varga says:

  Ez jól jött a reggeli kávé mellé 🙂 Hezitáltam, hogy beküldjem-e a pályázatra az erkélyem, mert nem a növények vannak rajta fókuszban, inkább az előtte/utána állapot közötti kontraszt érdekes, és maga az átalakulás. És valóban kis szürke egérként el is veszik a sok buja, növényekkel teli erkély között, de jó, hogy vannak szemfülesek 😉

  Szó nincs bundáról, nem lakberendezőként, hanem inkább diy bloggerként küldem be a pályázati anyagot :p

 2. Nagy Juco says:

  Kedves Judit!
  Szerintem abszolút ott a helye az erkélyednek a pályázaton. Nagyon szép kis színfolt, bár szerintem egy másik kép, amin jobban látszanak a növények szerencsésebb lett volna. Az indulásoddal nincs is semmi gond. Valóban nem bunda és azt sem állíthatjuk, hogy nem fair vagy bármi előnnyel indulnál a versenyben. Egy kertész sokkal inkább szakmabelinek számítana egy ilyen pályázaton.

  Gratulálok az erkélyedhez és a sok csináld magad ötlethez, amit a blogodon találtam.
  Sok sikert kívánok a pályázaton! Nagy Jucó


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!