Balkonada

Sikerélmény a kertben

Az élet minden területén fontos a sikerélmény. Csak is akkor tudunk bármit kedvvel, a hosszú távon végezni, ha annak látjuk értelmét, élvezzük eredményét. A kertészkedés is csak akkor válhat igazi hobbivá,  ha az első akadályokat jól vettük, a kezdeti próbálkozások sikerrel járnak. Egyes dísznövények gondozása nagy odafigyelést, több éves tapasztalatot igényel, csakis gyakorlott kertészkedőknek javasolt.  Szerencsére akadnak szép számmal kezdő kertészeknek ajánlott igénytelen, kevésbé kényes fajok.

Sikerélmény a kertben címet viseli Megyeri Szabolcs kertészmérnök interaktív növény bemutató előadása a Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Kiállítás és Vásáron. A régió legrangosabb kertészeti rendezvényének szabadtéri színpadán 2014. szeptember 20-án, szombaton 12.10 és 21-én, vasárnap 13.15 kezdettel tartandó félórás előadás kezdő és gyakorlott hobbi kertészek számára is hasznos információkkal szolgál.

A Duna TV Kívánságkosár műsorában egy kis előzetest láthattunk az előadásból.

 

Nemcsak Megyeri Szabolcs készül a Hortus Hungaricusra.  Megkezdődött  a belső terek kialakítása. A képeket elnézve nehéz elképzelni, hogy péntek reggelre itt már csodálatos virágözön és csábító virágillat várja majd a látogatókat.

 

hortus10

 

hortus12

 

hortus15

 

Megérkezett a kiállításra a Madárbarát kert óvodás kertépítő pályázat 90 mini kertje. A pályaműveket a 50 óvoda 2115 kis kertésze készítette. Az alkotásokat elnézve a zsűrinek az idén sem lesz könnyű dolga.

 

hortus13

 

hortus14

 

A II. Jövő Kertépítő Mestereinek kertjei a tervek szerint, jó ütemben épülnek.

 

hortus11

 

Gyere el Te is  szeptember 20-án vagy 21-én Szigetszentmiklósra és alapozd meg a kerti sikerélményedet egy kis tudással, pár ötlet szerzésével vagy akár kedvezményes növényvásárlással!

További információkat a virágkiállítás hivatalos oldalán találsz:

http://www.hortushungaricus.hu/index.php/hu/

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!