Balkonada

4+1 közeljövőben lejáró pályázat

Az általam ajánlott zöld pályázatok közül többnek is a héten jár  le a határideje. Azt gondoltam összeszedem ezeket most egy bejegyzésbe, hisz van köztük olyan is, amiről hónapokkal ezelőtt írtam. Nézzük hát a határidők lejárati sorrendjében.

 

Hortus_139

 

1. Előkertek – többszinten – Kertépítő pályázat fiataloknak : 2014. szeptember 08

A  Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Kiállítás és Vásár egyik fontos eseménye a II. Jövő Kertépítő Mestereinek versenye.  A pályázat lehetőséget nyújt a kertészeti szakoktatásban résztvevő diákoknak, illetve frissen végzett tanulóknak, hogy megmérettessék tudásukat, elképzeléseiket a szakmai zsűri és a nagyközönség előtt.

Az idei évben Előkertek – többszinten címmmel várják a maximum 5 fős csapatok jelentkezését.

 

hortus5

2. Az Év zöldtetője, zöldfala – 2014. szeptember 08

Az idén 15 éves ZEOSZ (Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége)  magyarországi zöldtető/zöldfal építésben részt vevő tervezők, kivitelezők, fenntartók vagy megrendelők jelentkezését várja. A pályázat célja, hogy a tetőkön kialakított kerteknek, zöldtetőknek és az épületek falán létesített belső zöldfalaknak, külső zöldhomlokzatoknak nagyobb nyilvánosságot adjanak.

Az Év zöldtetője, zöldfala pályázatra beküldött műveket vándorkiállítás keretében több helyszínen is megtekinthetjük, többek közt a 20. Hortus Hungaricus kiállításon.

 

zöld

 

3. Balkon Aranya – 2014. szeptember 10

A szívemhez a Balkony Aranya pályázat áll legközelebb.  “Mutasd a balkonod, megmondom ki vagy!” szlogennel hívják a budapestieket egy kis kertészkedésre és megmérettetésre a Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának munkatársai. A pályázat célja a város zöldebbé tétele, fővárosunk kopár erkélyeinek felvirágoztatása.

Külön örömömre szolgál, hogy a Burjánzó balkonok Facebook csoportból ketten is jelentkeztek a pályázatra. Többen azért kénytelenek kimaradni a pályázatból, mert nem Budapesten élnek.

 

Pintér Márta balkonja

Pintér Márta által gondozott balkon a szomszédjukban

 

4. Zöldtetők, zöldfalak fotópályázat – 2014. szeptember 12

A 15 éves Zeosz a szakmai zöldtető, zöldfalak pályázat mellett online fotópályázatot is hirdet, amire amatőr és profi fotósok jelentkezését egyaránt várják. A zöldtetőkről, zöldfalakról készített fotókat a Zeosz holnapjára is feltöltik, ahol a közönségszavazással dől el a végső sorrend.

 

zöld

4+1 Egynyári virágágytervező – 2014. október 3

Az egynyári virágágytervező pályázaton résztvevők megtervezhetik az egyik budapesti virágágyat, melyet 2015. tavaszán a FŐKERT Nonprofit Zrt. munkatársai a pályázati helyszíneken megvalósítanak.

 

Városliget_015

 

 

Pályázz és nyerj!

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!