Balkonada

7+1 virágos programajánló augusztusra

Augusztus igazán bővelkedik jobbnál-jobb programokban. Szokásomhoz híven most is összeállítottam egy listát a virágos rendezvényekről.  A legtöbb és legtartalmasabb eseményt az Államalapítás ünnepe előtti napok kínálják. Szinte az ország minden pontján találunk érdekes, színes családi programokat. Használjuk ki az iskola kezdés előtti utolsó hétvégéket és fedezzük fel az augusztusi kínálatot!

 

1. Lótusz virágzás a Szegedi Füvészkertben

A hónap közepéig még érdemes ellátogatni a Szegedi Füvészkertbe, hisz még virágzik a Közép-Európában egyedülálló, szabadtéri india lótusz állomány. A misztikus lótuszokkal teli tó látványa mindenkit lenyűgöz. A kecses, a vízből magasan kiemelkedő rózsaszín virágok békét és nyugalmat sugároznak. A parkban elhelyezett információs táblákról sok érdekességet megtudhatunk erről az egzotikus vízi növényről.

További információk a Szegedi Füvészkert hivatalos oldalán.

 

Lótusz_131

 

2.Gyógynövény hét Pannonhalmán – augusztus 15-20

A pannonhalmi szerzetesek életében mindig is fontos szerepet játszottak a gyógynövények. A hat napos Gyógynövény hetek igazi családi programot ígérnek. A kicsiket  gyógynövény felismerő vetélkedő és kézműves foglalkozások várják. Megismerhetjük a levendula lepárlás folyamatát, a hagyományos kolostori gyógynövények jótékony hatásait. Kipróbálhatjuk a gyógynövény csokor- és koszorúkötést. Augusztus 20-án népzenei koncertet hallgathatunk a Gyógynövénykertben.

 

3. Debreceni Virágkarnevál – augusztus 15-21

Bár hazánk legnagyobb virágfelvonulását augusztus 20-án tartják, Debrecen már augusztus 15-től változatos programokkal csábít. Debrecen legfontosabb egy hete az ünnep, a zene, a tánc és a virágok jegyében telik. Magyarország egyik legismertebb rendezvényére ismét százezreket várnak szórakoztató, könnyedebb műfajokkal, sztárfellépőkkel.

Részletes programokért keresd fel a Debreceni Virágkarnevál hivatalos oldalát.
 
Debreceni Virágkarnevál

Debreceni Virágkarnevál

 

4. Hortobágyi Hídi vásár – augusztus 16-20

Országos hírű kirakodó- és népművészeti vásárt rendeznek a hortobágyi Kilenclyukú hídnál. A több mint egy évszázadra visszatekintő vásárt színes folklór és gasztronómiai programok egészítik ki.

A program kínálatért látogass el Hortobágy község oldalára.

 

hortobágy

 

5. Budapest Mesterségek ünnepe – augusztus 16-20

A Budai Várban idén 5 napos programsorozat várja a hagyományokat, a népi mesterségeket és a néptáncokat kedvelőket.  A 28. alkalommal sorra kerülő Mesterségek Ünnepén közel 800 mesterember közül idén a fémművesek kapják a legnagyobb figyelmet. Nemcsak csodálni, de kipróbálni is ki lehet majd a például a rézműves, tűzzománcos, bádogos és kovács szakmákat.  A kiállítást és bemutatókat pedig szakmai előadások, filmvetítések kísérik.

A fesztivál díszvendége idén Törökország lesz, melynek kitűnő népművészei ősi technikákat, különleges eljárásokat és szemet gyönyörködtető alkotásokat hoznak el számunkra. A legkisebbekre is gondoltak, a gyerekeket színes, változatos programokkal, játékos kézműves programokkal várják az Újvilág-kertben és a Savoyai-teraszon.

A Mesterségek ünnepének részletes programja itt olvasható.

Aug20_12_013

6. Rózsakő Fesztivál Badacsony

Hatodik alkalommal rendezik meg Badacsonyban a Rózsakő Fesztivált a “Hegy, víz, bor és szerelem” jegyében. A fesztivál névadója, a Rózsakő Badacsony egyik nevezetessége. A Kisfaludy-ház felett található, lapos bazalttömb legendája szerint azok a párok, akik ráülnek a rózsakőre, egy éven belül összeházasodnak és boldogan élnek míg meg nem halnak. Kisfaludy Sándor feleségével, Szegedy Rózával szívesen üldögélt ezen a kövön, Róza nevéből ered a kő neve is. Szórakoztató események, koncertek, bortúra nosztalgia terepjáróval, városnéző kisvonat gondoskodik a fergeteges hangulatról.

További információk Badacsony honlapján.

badacsony

 

7. Füvészkert Paradicsom nap – augusztus 29-30.

A Budapesti Füvészkertben két napos szakmai Paradicsom napot rendeznek augusztus 29-30-ig. A részletes program egyenlőre még nem érhető el, később majd itt érdemes nézelődni.

Fűvész_233

 

7+1 Brüsszeli virágszőnyeg

A virágos programajánlómban eddig mindig csak hazai rendezvényt ajánlottam. Most kivételt teszek, hátha épp Brüsszelbe utazik valaki és jól jön egy kis extra látványosság. Két évente augusztus közepén Brüsszel Főterét káprázatos virágszőnyeg borítja. Az előre pontosan megtervezett szőnyeghez 100 lelkes, ügyes kezű kertész különböző színű és fajtájú begóniákat használ fel.

A Brüsszeli Virágszőnyeg hivatalos oldala itt látható.

 

Brüsszel

A képért köszönet Travellinának!

 

Jó hírem van azok számára, akik valamelyik általam ajánlott rendezvényen részt vesznek és az erről készült fotót beküldik. A fotóval most értékes ajándékokat nyerhetnek.

Nézd meg a játék szabályait, nyerj és gyere velem egy felejthetetlen virágos utazásra! Hamarosan az utazás részteleit is elárulom!

Ne gondolkozz, vágyj bele, hisz veszteni valód nincs. Elő a képekkel és már töltheted is aVirágutazó Barangoló játék Facebook oldalára!

Sok szerencsét kívánok!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!