Balkonada

Egyszer mindenkinek látnia kell: Bloemencorso virágfelvonulás Hollandiában

Az emberiség sose tudott növények, virágok nélkül élni. A virágok nyelve az egész világon közös. Bár az egyes virágok üzenete, jelentéstartalma országonként eltérő. egy dolog vitathatatlan: az örömet és vigasztalást hoznak. Nagy múltra tekintenek vissza a virágkarneválok, virágfelvonilások is. Hazánkban a több, mint 100 éves,  évente, az augusztus 20-i héten megrendezésre kerülő Debreceni Virágkarnevál a legismertebb és leglátványosabb. A Szőregi Rózsaünnep felvonulásán a rózsa a főszereplő, más virágot csak elvétve láthatunk, de hangulata, illata, a feldíszített járgányok szépsége ugyanúgy magával ragadó.

 

Debreceni Virágkarnevál

Debreceni Virágkarnevál

 

Az európai virágfesztiválok közül a holland Bloemencorso a legrangosabb és leghosszabb. Hol máshol is lenne, mint a tulipánok és az egyik legnagyobb virágtőzsde hazájában, a virág nagyhatalomnak számító Hollandiában. A 40 km-es útja során Keukenhof, európa legnagyobb virágoskertje előtt is elhaladó színes karaván  minden évben képes megújulni, százezreket elbűvölni. Amondó vagyok, az idei év felvételei hagyjuk magunkat mi is elcsábítani.

 

corso1

 

Egy olyan országban, ahol még az uralkodót is szeretik, teljesen természetes, hogy a felvonuló kocsikról nem hiányozhat a nemzeti lobogó, a korona, a királyi család jelképes megjelenítése és a narancssárga szín.

 

corso

 

 

corso9

 

 

corso2

 

 

corso14

 

 

corso12

 

 

corso11

 

corso10

 

corso13

 

corso8

 

corso7

 

corso6

 

 

corso5

 

 

corso4

 

 

corso3

 

Személyesen még nem volt részem ebben a csodában, de majd jövőre! Az idei képeket Piet van Kampen Facebook oldalnak köszönhetjük, ígérem jövőre hozok saját készítésűeket.

 Szeretnél Te is részt venni egy olyan utazáson, ahol a rengeteg csodás látnivaló mellett Keukenhof és a Bloemencorso is megtekinthető?  Jó hírem van! Most akár egy játékkal is közelebb juthatsz hozzá. A Virágutazó Barangoló játék fődíja épp egy ilyen útra beváltható 10.000 Ft értékű ajándékutalvány.

Nézd meg a játék szabályait, nyerj és gyere velem egy felejthetetlen virágos utazásra! Hamarosan az utazás részteleit is elárulom!

Ne gondolkozz, vágyj bele, hisz veszteni valód nincs. Elő a képekkel és már töltheted is a Virágutazó Barangoló játék Facebook oldalára!

Sok szerencsét kívánok!

 

 

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!