Balkonada

Levendula dekorációk egyszerűen

Bár a korai levendulák első virágait már leszüretelhettük és a Tihanyi Levendula Fesztivál is véget ért, szerintem érdemes még egy kicsit visszatérni a levendulára. Pannonhalmán, a Levendula Hetek keretében szombatig még levendula zsákot készíthetünk, levendula olajjal töltött üvegecskét díszíthetünk, megleshetjük a levendula lepárló üzem titkait. Érdemes pár csokor levendulát otthonra is beszerezni. Hűvös, kék-lila színe önmagában is nagyon mutatós, de más virágokkal társítva is megállja a helyét és hónapokig díszít, illatosít.

 

Majk_044

 

A levendula azon kevés virágok közé tartozik, amit nem feltétlenül kell csokorba kötve, fejjel lefelé szárítani. Akár egy üres vázában elrendezve is tarthatjuk. Hamar megszárad, mindeközben a virágok megtartják formájukat és illatukat.

 

balkon

 

balkon

 

balkon

 

Magas illóolaj tartalma miatt akár hónapokkal később is élvezhetjük az illatát, elég csak egy kicsit megérinteni a virágokat.

 

 

levendula_koszoru_face

 

balkon

 

balkon

 

Az illóolajok párolgását a hő csak fokozza, ezért jó ötlet teamécses vagy gyertya közelében tartani. Akár egy egyszerű, mutatós mécsestartót is készíthetünk belőle.

 

levendulás_face

 

balkon

 

Egyszerű, háztartásban megtalálható tárgyakban, pl. egy befőttes üvegben vagy egy fonott kosárban is jól mutat, főleg néhány stílusos kiegészítő társaságában.

 

balkon

 

 

balkon

 

 

balkon

 

 

A levendula gondozása egyáltalán nem bonyolult, akár a balkonon is nevelhetjük. További levendulás inspirációkat a találsz a Pinterest oldalamon.

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!