Balkonada

Kis balkonok, nagy ötletek

Akár minibalkonról, akár óriási teraszról van szó kizárólag a növényektől a tér még nem válik otthonossá. A lakályossá tételhez jól összeválogatott, egymáshoz illő berendezési tárgyakra van szükség, amik a funkciójuk mellett optikai hatást is kifejtenek. A párnák, szőnyegek, puha textilek  az otthon hangulatát közvetítik a legkisebb balkonra is.

 

balkon

 

A kis balkonok igazi kihívást jelentenek. A csöppnyi helyek berendezéséhez nagy ötletekre van szükség. Az üzletek folyamatosan bővülő áruválasztékát csodálva hajlamosak vagyunk elcsábulni. Aztán otthon azt vesszük észre, hogy túlzsúfoltuk a kis balkonunkat, ami sem esztétikai, sem gyakorlati szempontból nem szerencsés. Bátran kísérletezz és legfontosabb, hogy olyanná alakítsd a balkont, amivel tudsz azonosulni. Legyen a balkon egy újabb élettér, egy kellemes hely kikapcsolódásra, lenyugvásra.

 

balkon

 

balkon

 

A falatnyi helyeken előtérbe kerül a praktikum. Jó szolgálatot tesznek a kis helyigényű, több funkciós bútorok. A virágtartóként és asztalként is használható tartó az esti borozgatás mellett akár a teraszon végzett munkához is jól jöhet. Elfér rajta egy tablet, sőt még egy notebook is.

 

balkon

 

Az összecsukható székek, asztalok igazán helytakarékosok, használaton kívül alig foglalnak helyet.

 

 

balkon

 

balkon

 

 

Kis balkonokon a felfelé terjeszkedés az egyik legjobb megoldás. Használhatunk létrát, pergolát vagy akár külön zöld falat is építhetünk.

 

balkon

 

pinterest2

 

Csorba csészék, bögrék mozaikfalba építve új életre kelnek, kitűnő tároló helyei a pozsgás növényeknek.

 

balkon

 

balkon

 

A kis terasz mérete nagyobbnak hat, ha kisebb tárgyakat helyezünk el rá. Jó megoldás lehet saját kis virág városunk felépítése, amit garantáltan a gyerekek is imádni fognak.

 

p5

 

Saját készítésű cseréptorony is egyedivé és különlegessé teszi a teraszt.

 

balkon

 

Fontos szerepük van a színeknek. A túl nagy egyszínű, harsány bútorok rikító hatást nyújtanak, akár nyomasztóak is lehetnek. Az intenzív színek elnyomhatják a virágokat, ronthatják azok díszítőértékét. Ajánlott inkább a  kisebb és visszafogottabb színvilágú berendezési tárgyak és virágkaspók használata.

balkon

 

Akár milyen kicsi a balkon, azért a magasságára általában nem lehet panasz. A tetővel vagy oldal támfallal rendelkező teraszoknál kínálja magát az ötlet: terjeszkedjünk felfelé. A virágok különböző magasságú felfüggesztésével izgalmas teret alakíthatunk ki.

 

balkon

 

A virágokkal teli, nyitott kalitka az otthonosságon túl, a szabadságérzetet is növeli.

balkon

 

Kis balkon, nagy varázslat. Bűvészkedésre fel!

 

Szívesen válaszolok balkonnövényekkel kapcsolatos kérdésekre. Megköszönöm, ha tetszésedet a tetszik és a megosztás gombok megnyomásával is kifejezed, ami sok bátorítást ad nekem a folytatáshoz. További inspirációkért látogass el a Balkonada Facebook oldalra.

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!