Balkonada

Díszítsd mozaikkal a balkont!

A balkon hangulatát sok színes kiegészítővel feldobhatjuk. A színes kaspót, árnyékolók, függönyök mellett príma választás sok apró darabból álló mozaik tárgy választása. A mozaik falat, asztalokat, székeket, kaspókat vagy akár padló dekorációt saját magunk is elkészíthetjük. A mozaik dekoráció alapanyaga lehet apró mozaikcsempe, üveg darabok vagy akár összetört díszes tárgyak darabkái. Inspirációként hoztam néhány lenyűgöző mozaikos ötletet.

 

balkon

 

A mozaik kicsi méretű színes üveg-, kő- vagy kavicsdarabokból összeállított kép. Speciális változata a kis apró fadarabokból összeálló kép, de annak külön elnevezése van, azt intarziának hívjuk. A mozaikkészítés művészete kb. 5000 évvel ezelőtt Mezopotámiában alakult ki. Kr. e . III. században már a görögök is használták. Az első mozaikok fehér és fekete márványból készültek és paloták padlózatának díszítésére szolgáltak. A rómaiak fedezték fel, hogy a színezett üvegek alkalmazásával még színesebb, varázslatosabb kompozíciók állíthatók össze. Az üveget nem lehetett padlómozaikként használni, így alakult ki a fali mozaik, amik már fürdők, templomok mennyezetének és oldalfalának díszítésére is szolgáltak.

 

balkon

 

Az arabok a bizánciaktól ellesett technikát továbbfejlesztették és mázas csempékkel díszítették az épületek külső falát. A modern művészetekbe a szecessziós irányzat hozta újra divatba.

 

balkon

 

balkon

 

balkon

 

 

balkon

 

balkon

 

balkon

 

 

balkon

 

balkon

 

A Virágutazó blogomon lépésről-lépésre nyomon követheted a mozaik készítés fortélyait.

 

További mozaikos fotókat találsz a Pinterest albumomban.

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!