Balkonada

Májusi teendők a balkonon

Most aztán mese nincs, vége a tervezgetésnek, az álmodozásnak. Ideje a tettek mezejére lépni és kialakítani a balkont, hogy aztán gyönyörködhessünk, büszkélkedhessünk és élvezhessük munkánk eredményét.

 

balkon

 

Májusban még bepótolhatók ez előző hónapokról elmaradt teendők.

 

balkon

 

A siker érdekében a balkon- , és fűszernövények választásánál feltétlen vedd figyelembe a balkon fekvését, fényviszonyait. A napos balkon igazi kánaán, a mediterrán növények mellé a legtöbb egynyári növény is bátran ajánlható. Szép számmal találunk félárnyákos balkont kedvelő növényeket is. Az árnyéktűrő növények kevésbé színesek, látványosak, de azért találunk köztük is sárga és narancssárga színűeket, amiket különösen ajánlok, mert napsütéses látszatot keltenek.

 

tesó_001

 

A szépen burjánzó balkon egyik titka a jó alapanyag. Fontos, hogy csak szép egészséges növényeket vegyünk meg és ha csak nem kész beültetést választunk, azonnal ültessük nagyobb edénybe a virágokat. Javaslom, hogy a balkonnövényeket is megbízható helyről, kertészeti árudából vagy virágboltból szerezd be. Így biztos lehetsz benne, hogy szakszerűen kezelt növényeket viszel haza és ápolási tanácsokkal is ellátnak. Mindemellett pedig hatalmas választékot találsz.

 

garden14_138

 

Eljött az utolsó pillanat, amikor a dézsás növények még átcserepezhetők. 

 

szépecskék_001

 

Májusban a fagyos szentek Pongrác, Szervác, Bonifác május 12-14 között, valamint Orbán május 25-én még okozhatnak némi meglepetést. Ha hűvösebb éjszakák jönnek, akkor az érzékenyebb fajokat, a mediterrán származású növényeket célszerű zárt térbe helyezni vagy esetleg segíthet, ha éjszakára fóliával letakarjuk őket.

 

fb

 

Összeültetésnél figyelj arra, hogy kisebb növények kerüljenek kívülre és mindenképp azonos fény és vízigényű növényeket társíts. Ha minden   kész, a balkonnövények szépen beültetve és elrendezve, akkor jöhet a rendszeres teendő a locsolás és a tápoldatozás és persze a jól megérdemelt örömködés.

 

pinterest4

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 10+1 balkonnövény félárnyékos helyre

🌷 Petúnia, a második legnépszerűbb balkonnövény

🌷 Így kezdd el a balkonzöldítést

🌷 Kis hely, grandiózus ötletek az erkélyen

🌷 Így kezdd el a balkonzöldítést

🌷 Álló muskátli gondozása

🌷 12 hónap balkonon – ingyen letölthető könyv

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!