Balkonada

Művészet és kultúra a balkonon- BalconyTV

Amikor pár hónappal ezelőtt összeszedtem, hogy mi mindenre jó egy erkély, nem gondoltam, hogy szinte minden nap újabb hasznosítási ötletbe botlok.  A ruha szárítás, szőnyegporolás, ágynemű szellőztetés minden napi funkción túl most egy érdekes kezdeményezésről hallottam. Egy mozgalomról, egy az egész világon egyre népszerűbb, vírusként terjedő kulturális misszióról a BalconyTV-ről.  

balconytv

  Mi is az a BalconyTV? A BalconyTV egy online videósorozat, ami lehetőséget ad ismeretlen zenészeknek a világ nagyvárosainak erkélyein való bemutatkozásra. A több, mint 50 nagy városban forgatott videók effektusok és playback nélkül készülnek. A művészeti kezdeményezést Stephen O’Regan  indította 6 évvel ezelőtt Dublinból. Az életképekkel tarkított, erkélyről felvett kis videók hamar népszerűvé váltak.  A hangulatos zenéhez jó hátteret szolgáltattak a járókelők, az utcán elhaladó autók, a város forgataga. A csöppnyi ötletből mára komoly üzleti vállalkozás alakult. A helyi  franchise vállalkozások a nagy világ számára ismeretlen zenészeket mutatnak be általában ugyanarról a kultikus erkélyről. A tervek szerint Budapesten váltogatni fogják a felvételek helyszínét, több, a város különböző pontjain elhelyezkedő balkonról fognak forgatni. Nagyszerű lehetőség ez a tehetséges zenekarok bemutatkozására és szép fővárosunk megismertetésére, hisz a BalconyTV 50 milliós nézettséggel rendelkezik. A budapesti BalconyTV még csak most debütált, ezért nálunk forgatott balkon videót még nem találtam. Rábukkantam viszont egy magyar vonatkozású londoni videóra. A magyar Ivan & The Parazol zenekarral a londoni BalconyTV-ben való bemutatkozásuk alkalmából készített videóriport számomra meggyőző volt.     Pompás kezdeményezésnek tartom és kíváncsian várom a folytatást. Budapest csodálatos erkélyei, lenyűgöző panorámája és a nagyszerű ötlet garancia a sikerre. A zene, az egyszerű és egyben káprázatos látványvilág, a különleges hangulat segíthet Magyarország népszerűsítésében, vonzóbbá tételében. A romkocsmákon túl talán egy úgy vonzerő is kialakul, amivel még több turista keresi fel hazánkat.  Forrás: balconytv.com

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!