Balkonada

10 ok, amiért virágboltban érdemes virágot vásárolnod

Mai bejegyzésem címe és témája talán kicsit furcsának tűnik elsőre. A tavasz közeledtével viszont egyre aktuálisabb lesz a virágvásárlás is. Nem mindegy, hogy hol szerzed be a balkonnövényeket. Ha egészséges, minőségi növényekre vágysz, amiknek hosszú távon örülhetsz, egy szakáruház vagy egy virágbolt a megfelelő hely számodra a vásárláshoz. Meg is mondom, miért gondolom így.

 

Főnix virág, Szolnok

Főnix virág, Szolnok

 

Szomorú hallani, hogy egyre több virágüzlet, kertészeti áruda kénytelen bezárni vagy legalább csökkenteni alkalmazottainak létszámát. Az általános gazdasági helyzeten túl ennek egyik oka, hogy a nagy élelmiszer áruházláncok (Lidl, Tesco, Auchan, Aldi,stb) mellett egyre több az aluljárókban, a forgalmas kereszteződésekben portékáját kínáló alkalmi virágárus. Hiszem, hogy ez a folyamat megállítható. Tudatos vásárlói magatartással  Te is tehetsz ellene.  Sok esetben a virágüzleti árak sem drágábbak az utcai és áruházlánci áraknál, a minőség pedig egyértelműen a virágboltok mellett szól. Gondolatébresztőként hoztam 10 okot, amiért inkább virágboltban vásárolj.

1. Bőséges választék

A nagy élelmiszer áruházakban általában csak 5-10 féle virág fajtát találsz. Igaz egy-egy fajtából akár több 10 is lehet, általában színválasztékra sem lehet panasz, de a fajta választék szegényes egy virágboltéhoz képest. A virágüzletek cserepes és a vágott virág választékában nem csak a szokásos növényekkel találkozhatsz. Megtalálod a legújabb nemesítések eredményeit és a nemzetközi trend színeket is. Mennyivel jobb olyan virágot választani, amit szeretnél, mint azt venni, amit  épp a szűkös választékban találsz.

 

Hortus_206

Virágutazó

2. Egyedi készítmények

A virágboltokban nem tucat termékeket, hanem egyedi kézzel készített alkotásokat találsz.  Akit meg akarsz ajándékozni, még ha saját magad is vagy, egyedi és különleges, ezért megérdemli, hogy ezt egyedi ajándékkal fejezd is ki.

 

Ott Bernadette, Bokrétadekor

Ott Bernadette, Bokrétadekor

 

Ott Bernadette, Bokrétadekor

Ott Bernadette, Bokrétadekor

3. Személyre szabott ajándék

A virágot, akár a többi ajándékot, úgy kell választani, hogy személyre szabott legyen. Illik annyira megtisztelni a megajándékozottat, hogy figyelembe veszed,  milyen virág illik hozzá. Nyugodtan kérd ki a virágbolti eladó tanácsát, szívélyesen fog válaszolni és segít megtalálni a legmegfelelőbb ajándékot. Hagyd magad rábeszélni olyan virágra, amit esetleg nem akartál venni. A virágkötő ismeri a virágok tulajdonságait, a szín harmóniák törvényét. Biztos lehetsz benne, hogy nem csak rád akar tukmálni valamit, hanem a tökéletes végeredményre törekszik. Olyan kompozíciót készít, ami a megajándékozott elismerését is kivívja.

 

Tündérmák dekor

Tündérmák dekor

 

Tündérmák dekor

Tündérmák dekor

 4. Mosoly, segítőkészség

Az élelmiszer láncoknál nincs senki, akitől tanácsot kérhetnél. Ezzel szemben a virágüzletben a virág mellé mosoly, kedves szavak is várnak. Szívesen fogadnak, nem néznek ki a boltból akkor sem, ha csak úgy betévedsz nézelődni, hogy kicsit jobb hangulatod legyen a sok gyönyörűség látványától. Örömmel veszik azt, ha csak azért ugrasz be, hogy pár szót válthass valakivel. Természetesen szívesen fogadják a kérdéseidet, tanácsot adnak a virágápolással kapcsolatos problémáid megoldásához.

 

Való Virág ajándék, Komárom

Való Virág ajándék, Komárom

 

Való Virág ajándék, Komárom

Való Virág ajándék, Komárom

 

5. Szakértelem

Míg egy nagy áruházban vagy egy utcai árusnál a számodra ismeretlen virágnak még a nevét sem tudod meg, addig a virágboltban szakértelemmel várnak. A virágok mellé ápolási tanácsokat és akár ajándék tartósító szert is kapsz.  A virágkötők folyamatosan képzik magukat, tisztában vannak az új technikákkal, nemzetközi trendekkel. Igyekeznek mindig megújulni. Az egy szál rózsát is képesek kívánatosabbá tenni.

 

Főnix virág, Szolnok

Főnix virág, Szolnok

 

Főnix virág, Szolnok

Főnix virág, Szolnok

 

6. Biztonságos szállítás

A virágüzletben a virágot nem csak  díszcsomagolásba teszik, de védő csomagolást is adnak hozzá, hogy a hazaszállítás során a nagy hidegben vagy a forró nyári napon ne károsodjanak a növények.

 

Kiss Brigi, Bree

Kiss Brigi, Bree

 

Kiss Brigi, Bree

Kiss Brigi, Bree

 

7. Nem vernek át

A virágboltban biztos lehetsz benne, hogy nem vernek át. Az alkalmi árussal ellentétben a virágbolt ott lesz egy hét múlva, 5 hónap múlva is. A virágkötőnek az az érdeke,  hogy elégedett vevők távozzanak és a megajándékozottnak is leessen az ála a gyönyörtől. Ezért mindent meg is tesz, hisz szeretné, ha rendszeres vevő válna belőled.

 

Jáde Rendezvénydekor

Jáde Rendezvénydekor

 

Jáde Rendezvénydekor

Jáde Rendezvénydekor

 

8. Adóznak

Az alkalmi árusok feketén végzik a tevékenységüket. Az árult virágok gyakran lopás, vagy egyéb bűncselekmény árán jutottak az eladóhoz. Ezzel ellentétben a virágboltok legálisan működnek,  mindig adnak számlát a vásárlásról és adóznak a bevételeik után. Általában több alkalmazottal dolgoznak, így munkahelyet is teremtenek.

 

Gógucz Nóra, Éléskamra Veresegyháza

Gógucz Nóra, Éléskamra Veresegyház

 

Gógucz Nóra, Éléskamra Veresegyház

Gógucz Nóra, Éléskamra Veresegyház

 9. Megbízhatóság, minőség

A virágboltban minőségi, friss áruválasztékkal várnak. A virágok megbízható forrásból származnak, az eladók legálisan jutottak hozzájuk. Megfelelő szakértelemmel ápolták, gondozták,tárolták őket, így tovább tartósak maradnak. Nem kell attól tartanod, hogy pl. a sanyarú körülmények között tartott cserepes virág egy hét alatt tönkre megy.

 

Botanikart virágüzlet

Botanikart virágüzlet

 

Botanikart virágüzlet

Botanikart virágüzlet

10. Ár-értékarány

Lehet, hogy első ránézésre drágábbnak találod a virágbolti árakat. Érdemes azonban összevetned a minőségeket, a tartósságot. Vedd számításba a minőséget és azokat a plusz dolgokat, amiket egy virágbolt nyújt és rájössz, hogy a virágbolti vásárlással hosszú távon sokkal jobban jársz. Mit érsz egy 20 Ft-tal olcsóbb cserepes virággal, ha az egy hét múlva tönkremegy?

 

Kati_019

Kati virágáruda, Budapest

 

Kati_048

Kati virágáruda, Budapest

 

Bízom benne, hogy ezt a 10 indokot elég nyomósnak találod, hogy ezután már csak virágboltban vagy kertészeti szakáruházban vásárolj virágot.

A képekre kattintva eljutsz a virágüzletek saját Facebook vagy weboldalára, ahol további szépségeket találsz és akár meg is rendelhetsz náluk valami egyedit, valami különlegeset. Akár a balkon növényeket, amiket aztán hónapokig csodálhatsz.

Itt pedig megtudhatod a virágátadás 6+1 alapszabályát.

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Miért kell nekünk a Valentin-nap?

🌷 Itt vannak a Valentin-nap kedvenc virágai

🌷 Ezeket a virágokat ajándékozd nőnapra

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!