Balkonada

Így add át a virágot! – A virágátadás 6+1 aranyszabálya

Reményem szerint február 14-én, Valentin-napon  kevés olyan ember lesz, aki nem kap vagy nem ajándékoz virágot. Mint mindennek a virágátadásnak is meg kell adni a módját. Nem árt viszont pár alapszabályt betartani a virágok átadásakor, hogy a pillanat varázsa tökéletes legyen.

 

Mezőffy_023

 

Az emberiség soha nem tudott növények, virágok nélkül élni. Óegyiptomban, az ókori római és görög társadalmakban épp úgy nagy tisztelet övezte a virágokat, mint manapság. Eleinte csak templomok, szertartások díszítésére, ördögűzésként és gyógynövényként használták a virágokat. Későbbiekben a gazdag családok palotainak, lakomáinak fontos kiegészítője lett. Mára már szinte mindenki által elérhetőek. A jeles napok, a családi ünnepséget, a gyakran egyszeri életesemények elmaradhatatlan kelléke, ugyanakkor a minden napjaink fontos kiegészítői is.  A virág ajándékozással hálánkat, tiszteletünket, szeretetünket, szerelmünket is ki tudjuk fejezni a megajándékozott felé. A kedves gesztus mindenki szívét melegséggel tölti el, a virágot átadó részére is felemelő érzés. A virágok megszínesítik napjainkat, gyógyító erejűek és segítenek a depresszió megelőzősében is. 

1. Kicsomagolás

A virágboltok a virágcsokrokat a csokor részét képező díszcsomagoláson túl védő papírba is teszik, hogy óvják az időjárás viszontagságaitól. A védő csomagolást mindig el kell távolítani a virág átadása előtt.

 

Mezőffy_060

 

2. Bal kézben fogni

A virágokat bal kézben tartva illik átnyújtani. Ennek praktikus okai vannak. A bal kézben tartott virág lehetőséget biztosít arra, hogy jobb kézzel kezet fogjunk.

 

mezőffy

 

3. Felfelé tartani

A virágot úgy kell átadni, hogy a legszebb formáját mutassa, ezért mindig felfelé tartsd, sose álljanak lefelé a virágfejek.

 

mezőffy2

 

4. Szemébe nézni

A megajándékozottat illik azzal is megtisztelni, hogy a virág átadásakor a szemébe nézel.

 

móri

 

5. Pár kedves szó

A virág mellé fontos párszót is mondani. Elmondhatod, hogy miért vagy hálás, miért szereted, miért fontos a megajándékozott személye a számodra. Nem kell hosszú beszédet tartani, pár szívből jövő gondolat segít emlékezetessé tenni az eseményt.

 

Móri_044

 

6. Tudnivalók közlése

A virágüzletekben gyakran adnak tanácsokat a virágok ápolásához, tippeket amelyekkel tartósabbá tehetjük a csokrokat. Ne felejts el ezeket elmondani a megajándékozottnak.

 

móri2

 

 

6.+ 1 Virágküldés kártyával

Amennyiben nincs módod a virágok személyes átadására vagy igazi meglepetést szeretnél okozni szerettednek, számos virágküldő szolgálatot találsz az interneten. Virágküldésnél feltétlenül küldj egy kis kártyát is néhány mondattal és a neveddel.

 

Móri_008

 

A nők mindig szívesen veszik a figyelmességet, legyen az egy csokor vagy akár csak egy szál virág.  A virágok  felüdülést és örömet okoznak a megajándékozónak és megajándékozottnak egyaránt. Soha ne hezitálj, ha egy pompás virágokat kínáló virágüzlet akad az utadba. Térj be, vegyél vegyél virágot. Szerezz örömet magadnak és szerettednek is. Akár alkalomtól függetlenül is. Akár egy szürke, borongós, esős napon is…

 

Az illusztrációként használt virágkötészeti alkotásokat Mezőffy Tamás és Móri Imre mester virágkötők készítették.

 

Ide kattintva néhány tanácsot találsz a virágválasztáshoz.

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Ági Guba says:

  remélem hogy nem lett felejtve a nevem VALENTIN nap kapcsán ………………………

 2. Ági Guba says:

  az irásaid kitűnőek —-gratulálok ——

 3. Nagy Jucó says: (előzmény @Ági Guba)

  Nagyon köszönöm Ági! Jól esik ilyen dicsérő szavakat olvasni egy igazi nagy szaktekintélytől.

 4. Nagy Jucó says: (előzmény @Ági Guba)

  Ági, biztos vagyok benne, hogy sokan emlékeznek még a Valentin-nap meghonosításával kapcsolatos erőfeszítéseidre és elismerik érdemeidet.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!