Balkonada

Így készíts jégmécsest 5 lépésben!

A február 14-i  Valentin-naphoz kapcsolódóan pár napja írtam egy bejegyzést az balkonok feldíszítéséről, romantikussá tételéről. Többeknek megtetszett a jégmécses ötlete és a Facebook oldalamon kérték írjam le, hogy kell készíteni. Szívesen megosztom tapasztalatimat. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, kevés munkát igényel. A hétvégére ígért plusz 10-15 fok és a mécses lángja miatt a tartósságát nem tudom garantálni, ennek ellenére érdemes kipróbálni. Úgy sem órákat tervezünk a balkonon tölteni, a látvány pedig mindenért kárpótol.

 

Február_005

 

A jégbe zárt növények nem csak mécsestartóként funkcionálhatnak, akár pezsgős vagy boros üvegtartó is készíthető belőlük.

 

val8

 

 

Amire szükséged lesz:

– egy tetszőleges formájú műanyag vagy fém edény,

– bogyók, termések, zöld levelek,

– egy kisebb műanyag  palack vagy egyéb műanyag edény,

– kavics, kő nehezéknek,

– víz.

febr

Így csináld:

1. Először válassz ki egy műanyag vagy fém edényt, annak megfelelően, hogy milyen formájú jégmécsest akarsz készíteni. Lehet akár kerek, akár szív alakú tál, vagy pl. bármilyen gyermek homokozó játék forma megfelel. Ha nem mécsest, hanem pl. pezsgőtartót szeretnél, akkor ne tálat, hanem egy magas műanyag vagy fém edényt válassz. A fagyasztás majd hűtőszekrényben történik, ezért ne akarj üveget használni.

2. Az edénybe tölts kb. egy-két centinyi vizet. Tedd be a mélyhűtőbe és fagyaszd egy napot. Ezzel elkészült a mécsesed alja.

3. Következő nap az edény közepére helyezd be egy levágott szárú műanyag palackot vagy poharat. Ebbe tegyél, követ, kavicsot, ezek a nehezékek fogják majd biztosítani, hogy az edény ott is maradjon, ahova helyezted és ne jöjjön fel a víz felszínére. Akár azt is csinálhatod, hogy ide középre helyezel el egy szív alakú edényt. Az üvegtartós változatnál belülre is nagy edényt tegyél. Ennek a belső edénynek a helyén lesz majd a mécsestartó vagy palack tartó üreg.

4. A belső műanyag palack vagy edény köré tegyél zöld ágakat, színes terméseket és tölts fel a külső edényt vízzel. Újabb 24 órára tedd be a mélyhűtőbe.

5. Következő nap vedd ki a hűtőből az edényeket. Tartsd egy rövid ideig meleg víz alá, így könnyen ki tudod szedni az elkészült műved az edényekből.

 

pin

 

Plusz egy tipp

Ha mécsestartót készítesz és lapos az edényed vagy hosszúnak tartod a két napot,  a kettes lépést akár ki is hagyhatod. Így nem lesz alja, valójában csak egy körgyűrű lesz. Viszont ugyanolyan mutatós lesz és ráadásul el is döntheted, hogy melyik részét akarod felül látni.

pin1

 

Szív, vagy egyéb hangsúlyos alaknál, amibe nem akarsz semmit sem behelyezni,  azt is megteheted, hogy csak a növényeket és a vizet rakod az edénybe és közép rész nélkül fagyasztod meg.

val5

 

 

Sajnos a jégmécsesek sem tartanak örökké. A két jégmécsésem még akkor készítettem, amikor még nappal is mínusz fokok voltak a balkonádámon. Ennek ellenére, ahogy a képen is látszik két nap múlva már igen csak vesztettek szépségükből. Mára pedig már csak a növény maradványok maradtak a tányérokon.

 

Február_019

 

Javaslom, hogy közvetlenül a felhasználás vedd ki a hűtőből a jeges szépségeket. Sok sikert kívánok a megvalósításhoz és örülnék, ha küldenél képeket a művedről.

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!