Balkonada

Valentin-nap az erkélyen? Miért ne!?

A hűvös, rideg februárban talán elsőre furcsának találod az erkélyen való valentinozás ötletét. Végül is miért ne? Persze nem arra gondolok, hogy órákig a balkonon üldögélve töltsétek az estét vagy ott fogyasszátok el az ünnepi menüt. Egyszerűen csak néhány ötletet hoztam a balkon ünnepi díszbe öltöztetéséhez.

 

val9

A magyar néphagyomány szerint a madarak Bálint napján, február 14-én választanak párt. Több, mint 20 éve viszont már az angolszász országokból meghonosodott Valentin-napot, a szerelmesek napját ünnepeljük ezen a napon. A XVI. századig visszavezethető hagyomány a mai napig él. Jelentősége megmaradt, jelentés tartalma viszont kiszélesedett.  Régen a szerelmesek préselt virágokkal, csipkével díszített papírlapokra írt versekkel, üzenetekkel tolmácsolták egymás iránti érzelmeiket. Ma már nem csak a szerelmesek ünnepe, jó alkalom szeretteink köszöntésére is. Nem egyszerű a virágüzletek, ajándék-, és édességboltok bőséges kínálatából kitalálni, hogy milyen meglepetéssel kedveskedjünk szeretteinknek, barátainknak, szerelmünknek.

 

valentin

 

Mint oly sok esetben, Valentin-napon sem az ajándék nagysága, értéke számít. Sokkal fontosabb a gesztus, a figyelmesség, amivel szeretteink felé fordulunk. Egy szál virág, pár kedves szó és egy őszinte, szívből jövő mosoly is elegendő ahhoz, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket, szeretetünket a családtagok, barátok, munkatársak iránt.

 

exterior-decoration-242168_1920

 

A balkonokhoz, erkélyek sok romantika társul. Miért ne lehetne télen is pár meghitt, boldog percet szerezni vele párunknak?  Megmutatom, hogy dobhatod fel az erkélyed Valentin-napra, hogy az a szerelmes percek méltó előszobája legyen.

 

Egy kis fény, egy kis csillogás, egy kis virág, pár szív forma, sok-sok piros

 

valentin1

 

 

hobby_flower-facebook

 

val6

 

 

val7

 

 

119491

 

 

val1

 

 

 

val2

 

val3

 

val13

 

val4

 

val10

 

val14

 

Ha már tél van egy kis jeges csoda igazi romantikus hangulatot sugároz. Így készíts jégmécsest!

 

val5

 

Február_005

 

val8

 

Elmaradhatatlan kellék a gyertya

 

val12

 

Na és persze a virág

 

val11

 

Valentin-napi ajándék tippekért nézz be ide. 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!