Balkonada

Legenda vagy valóság? Szerelmesek szentélye: Júlia erkélye

Február 14-e  Valentin-nap, a szerelmesek napja. A legjobb alkalom arra, hogy bemutassam a világ talán legtöbbet fotózott erkélyét, a szerelmesek mekkáját. Még akár egy utazás is megtervezhető a következő héten és Valentin napon egy felejthetetlen élménnyel kényeztetheted kedvesedet.

Évente, több, mint egy millió turista keresi fel a kultikus helyet Veronában, ahol a legenda szerint Rómeó és Júlia örök szerelmet vallott egymásnak. A csodálatos középkori város nemcsak Shakespeare klasszikus drámájának köszönhetően vált ismertté. Ódon középkori épületei, reneszánsz palotái, hangulatos utcácskái és a Kr. után 30-ban épített ókori Amfiteátrumában tartott operaelőadások szintén rengeteg látogatót vonzanak.

 

verona

Verona látképe az Amfiteátrumból

 

Legenda vagy valóság? 

Bár a legenda és a valóság egy kicsit távol áll egymástól, a romantikus szerelmesek számára kihagyhatatlan zarándokhely a márványból épült erkély.  Az egyik legtöbbet előadott Shakespeare mű szereplői, a Capuleti (Capulet)  és Montecchi (Montague) család valóban létezett, de kastélyaik nem Veronában, hanem Vicenzában voltak. A Velencétől kb. 50 kilométerre élő két család között valójában sosem volt konfliktus.  A XIV. századig Veronában viszont igen gyakoriak voltak a családviszályok, az ellenséges családok véres csatákat vívtak a város hídjain.

 

verona4

 

Júlia képzeletbeli erkélye a városközpontól nem messze található. A XIV. században fogadóként épült ház díszes, csöppnyi erkélyét viszont csak a XIX. században emelték.

verona2

 

verona5

 

“Szerelmem könnyű szárnyán szálltam én. A vágynak gátja kőfal nem lehet.”  (Shakespeare)

 

 

verona6

 

Az erkély alatt álló Júlia szobornak csodatévő jelleget tulajdonítanak, aki megérinti a szobor keblét szerencsés lesz a szerelemben. Az egyedülállók ráadásul az is várhatják az érintéstől, hogy még abban az évben megtalálják hű társukat.

verona7

 

verona8

 

Júlia fala mindig tele van szerelmes üzeneteket hordozó levelekkel, cédulákkal.

verona9

 

verona10

 

2009 óta már arra is van lehetőség, hogy a szerelmespárok Júlia erkélyén mondják ki a boldogító igent

Verona3

 

Hogy teljes legyen a legenda, a közelben egy gótikus épületben megtekinthető “Rómeó háza” és Júlia sírja, egy üres díszkoporsó egy ódon kriptában.

Legenda vagy valóság? Oly mindegy.  Tény, hogy évente százezrek sóhajtoznak a terasz alatt, a palota kertjében, a sírboltban. Távoli földrészekről érkező szerelmesek szívhez szóló üzeneteket ragasztgatnak a ház falakra azt remélve, hogy a világirodalom leghíresebb szerelmes párja valóra váltja álmaikat.

Ha arra vet jó dolgod, azért nézz szét a város többi részében is. Érdemes!

verona11

 

verona12

 

 

verona13

 

verona14

 

 

verona15

 

Képek forrásáért kattints a képekre.

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Valentin-nap az erkélyen? Miért ne?

🌷 Szeretetcsokor: elismerés a kiemelkedőknek

🌷 Valentin-napi ajándék tipp: séta a hóvirágok földjén

🌷 Így add át a virágot: a virág átadás 6+1 aranyszabálya

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Mária Husz says:

  Szemet, szívet melengető, gyönyörű képek. A CSODÁS OLASZORSZÁG ” csupa nagy betűvel.

  Gratulálok, ne hagyja abba, hozzon örömöt az életünkbe.

 2. Nagy Jucó says:

  Kedves Mária!

  Nagyon köszönöm az elismerő szavakat. Rengeteg erőt adnak a folytatáshoz. Egy-egy kételkedős napon elég csak az ilyen szívhez szóló hozzászólásokat elolvasni újra és már is kisüt a nap, másként látom a helyzetet.
  Virágos szép napot kívánok: Nagy Jucó


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!