Balkonada

9+1 meghökkentő balkon

A balkon rengeteg funkcióján túl sok mindent elárul tervezőjéről, építőjéről, a tulajdonosáról. Összeszedtem 9+1 meghökkentő balkont. Olyanokat választottam, amik biztos megragadják a képzeletet. Nem tudunk úgy elmenni mellettük, hogy meg ne álljunk egy pillanatra. Odakapjuk a fejünket, rácsodálkozunk, még egyszer visszanézünk rá. Biztos jól láttam? Elővesszük a fényképezőgépet vagy csak egyszerűen elraktározzuk az emlékezetünkben…

 

1.  Állati, jó?

 

pin10

 

Biztos többekben felvetőtik a kérdés, igen ez a egy tehén, de miért is? És miért épp boci, miért nem egy másik házi állat? Az állat szeretete, tisztelete miatt, vagy esetleg egy reggeliző hely reklámja? A választ szívesen elárulnám, de én sem tudom.

 

 2. Eltéveszthetetlen

 

pin5

 

Ha valaki egyszer látott már képeket Antonio Gaudi szecessziós épületeiről, esetleg járt is Barcelonában, a következő kép láttán  biztos, hogy rávágja, hogy ezek bizony Gaudi tervezésű erkélyek. Felismerhetően egyediek. Mindegyik más, mégis van bennük valami közös, ami megkülönbözteti ezeket a többitől és összetéveszthetetlenné teszi.

 

3. Felismerhető

 

pin12

A Rotterdamban található kaktuszt formázó ház, a tágas teraszaival egyértelműen azonosítja a kaktusz formát. A teraszok kialakítása, formája azonos, a berendezések , a növénybeültetések mégis egyedivé teszik a teraszokat. nem unalmas ház az biztos.

 

4. Tarzanos

 

pin6

 

Elég meghökkentő az biztos. Már csak Tarzan és a liánjai hiányoznak. Nem én fotóztam, így csak remélni tudom, hogy nem valami fotós trükk. Nem lehetnek túl világosak a lakások és azért nem ártana, ha a zöldön kívül egyéb színek is képviselnék a növényvilágot.

 

5. Környezettudatos

 

pin2

 

A francia erkély feltuningolására egyedi ötlet a kiselejtezett kerékpár felhasználása. Jó ötlet, így legalább nem kell megválni tőle és mindig szemelőtt van a régi emlékek felidézéséhez. El tudom képzelni egy kerékpár üzlet cégéreként is.

 

6. Full extrás

 

pin4

 

Mindent bele. Ha lúd, legyen kövér. Szerintem valami ilyesmi járhatott  a tulajdonos fejében, amikor ezt a full extrás balkont kialakította. Minden rákerült, ami színes, a csillog villog. Még egy óra is van, hogy akkor se legyen gondod, ha nagyon belefeledkeznél a nézelődésbe.

 

7.  Formabontó

 

pin7

 

Harsány színek és eltérő formák teszik különlegessé  a házat. Az építész nem nagyon akarta a lakókra bízni, hogy egyedivé varázsolják a balkonjukat.

 

8. Álmodozó

pin3

 

Amikor először megláttam, rögtön az jutott eszembe, hogy itt biztos egy örök gyerek lakik, aki sosem tud felnőni. Egy boldog ember, aki megvalósította gyermekkori álmát és lett egy saját vidámparkja. Esetleg csak azt akarta a tulajdonos, hogy itt a szerepelhessen a meghökkentő balkonok között?

 

9. Naprakész

 

pin9

 

Ez most farsang idején nagyon helyén való. De vajon milyen sűrűn változik a dizájn? Egész évben egy ilyen balkon unalmas lehet.

 

9+1 Művészi

Pluszként egy balkon berendezési tárgyat választottam. Míg a többit már az utcáról, messziről is láthatják, addig ez a járókelőt elöl rejtve marad. Ebben a látványban  csak a tulajdonosoknak és a balkonra meghívott vendégeknek van részük. Meghökkentő színkavalkádjával érdemelteti ki figyelmemet. Furcsa módon a fotel  élénk színei nem nyomják el a gyönyörű virágokat, nagyon jó az összhatás. Igazán csak nagy erkélyen tud érvényesülni, a kicsi balkon tulajdonosoknak le kell mondaniuk erről.

 

pin1

 

 

Melyik milyen érzéseket váltott ki belőled? Hozzád melyik áll a legközelebb?

 

A fotók forrását a képekre kattintva éred el.

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!