Balkonada

Balkonra fel! – Magaslati éden vagy édeni magasság?

 

Erkély. Terasz. Mindegy, hogy hívjuk. Illethetjük akár a francia eredetű balkon vagy az olasz nyelvből származó loggia szóval is. Az ingatlanosok erre most felkapják a fejüket, hogy merek én ilyet állítani. Igazuk van. Ingatlan adás-vételnél tényleg fontos külön választani ezeket a kategóriát, de az én meglátásom  szerint  most egy kalap alá vehetjük ezeket.  A magyar értelmező kézi szótár szerint egy kis, emeleti, utca felőli, kiugró építményt jelent. Szerintem ennél sokkal több lehet! Magában hordozhat egy csöppnyi plusz életteret, a nyugalom szigetét. A kerttel nem rendelkezőknek egy talpalatnyi földet, a kertészkedés örömét, sikereit. Az önmegvalósítás ígéretét.

Már csak meg kell tölteni élettel! Egy kis szívvel lélekkel végzett munkával, némi fantáziával és kreativitással csodát varázsolhatunk akár a 10 emeletre is. A balkonunk lehet a magaslati éden, amivel akár édeni magasságokba is juthatunk.

 

balkon

 

A balkon gyakran csak egy falatnyi terület, egy hely, ami közelebb hozza a természetet, ami a szabadságérzetét csempészi az életünkbe. Ha jól sáfárkodunk vele, kiegészíti, megnöveli a lakásunk belső terét. Lakályosan, ízlésesen berendezve , virágzó és zöld növényekkel teleültetve egy igazi “zöld nappali” válhat belőle. Egy hely, ahova jól esik kiülni.  Megpihenni egy kicsit és a reggeli gőzölgő tea vagy kávé mellett önfeledten cseverészni vagy megbeszélni az élet nagy dolgait. Vagy akár egyedül átgondolni a napi teendőeket, friss levegőt szívni, feltöltődni.

A balkon egy olyan nappali, amit akár évente átszínezhetünk, újragondolva átalakíthatjuk, a trendekhez, saját ízlésünkhöz formálhatjuk. A kis terület miatt az átalakítást olcsón megúszhatjuk. Az előző évek hibáiból, tapasztalataiból tanulhatunk, évről évre közelebb kerülhetünk az általunk ideálisnak tartott elrendezéshez vagy minden évben követhetjük az épp aktuális trendet.

 

hazunk-tornaca.jpg

 

Nincs konkrét elképzelésed milyen balkont szeretnél igazán? Ne búsulj! Rendszeresen jelentkezem majd igazán jól sikerült balkon elrendezések fotóival, bevált ötletekkel.  Lesznek köztük szokatlanok, extravagánsak és látszólag egész egyszerű, de mégis harmonikus balkon kialakítások is. Biztosíthatlak, hogy találsz majd köztük a kedvedre valót.  Kiélheted művészi hajlamodat. Játszhatsz a színekkel, formákkal, ritmusokkal, illatokkal.

Tervezgessünk, nézegessünk együtt, hogy a tavasz beköszöntével már a megvalósításra koncentrálhassunk!

Várlak szeretettel legközelebb is:                    Nagy Jucó, a balkonfelelős

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!